x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Yassin Mohamad, negociator în eliberarea jurnaliştilor români din Irak, a fost reţinut de DNA

Yassin Mohamad, negociator în eliberarea jurnaliştilor români din Irak, a fost reţinut de DNA

03 Apr 2015   •   12:44
Yassin Mohamad, negociator în eliberarea jurnaliştilor români din Irak, a fost reţinut de DNA
Sursa foto: enational.ro

Mohamad Yassin a fost reținut de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Yassin este medicul care a apărut și în dosarul Omar Hayssam, fiind împuternicit ca emisar în legătură cu eliberarea jurnaliștilor care au fost răpiți în Irak în 2005.

De asemenea, procurorii DNA l-au reținut și pe Tahli Fadel, acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada octombrie 2014 — martie 2015, Mohamad Yassin, în mod direct și prin intermediul lui Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă.

Mohamad Yassin și Tahli Fadel vor fi duși vineri la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

×