x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zalău: Fetiţa dusă la Urgenţă după ce a fost bătută de tatăl său mai fusese agresată de acesta

Zalău: Fetiţa dusă la Urgenţă după ce a fost bătută de tatăl său mai fusese agresată de acesta

25 Ian 2010   •   00:00

Fetiţa de zece ani din Zalău care a ajuns, vineri, la Urgenţa Spitalului Judeţean Sălaj, cu traumatisme cranio-cerebrale şi contuzii, după ce a fost bătută de tatăl ei, a mai fost în atenţa autorităţilor sălăjene în ultimii patru-cinci ani, tot din cauza unor agresiuni ale părintelui, fost boxer.



Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj, Violeta Milaş, a declarat,citează Mediafax, că mama şi cei patru copii, printre care şi fetiţa de zece ani, au fost de câteva ori, în anii trecuţi, în centrele sociale de urgenţă din judeţ, ca urmare a bătăilor primite de la tatăl copiilor, fost boxer: "Nu este prima dată când avem în atenţie această familie, ne-am confruntat cu acest caz în repetate rânduri. Familia are patru copii, printre care fetiţa de zece ani, iar tatăl, fost boxer, are un comportament violent. Din cauza bătăilor, mama şi copiii au mai ajuns de câteva ori în centrele noastre sociale de urgenţă, în anii trecuţi, dar mama a refuzat să depună plângere scrisă şi să îşi părăsească soţul violent, pentru a rămâne în centrul social".

Potrivit sursei citate, DGASPC Sălaj a încercat să ia copiii în îngrijire, dar părinţii au acţionat statul în instanţă, iar Curtea de Apel Cluj le-a dat câştig de cauză. "În aceste condiţii şi cât timp mama nu depune plângere scrisă, nu putem face nimic. Suntem legaţi de mâini şi de picioare. Azi (luni - n.r.) mergem din nou să discutăm cu părinţii şi să vedem ce se poate face pentru aceşti copii. Întrucât fetiţa are acum zece ani, poate că ar putea fi chemată în faţa instanţei şi audiată", a declarat Violeta Milaş.

Directorul DGASPC Sălaj a spus că familia respectivă este şi foarte greu de monitorizat de către angajaţii instituţiei, doar în ultimii doi ani schimbând cinci locuinţe. "Întâi, au locuit într-un apartament, pe care l-au schimbat în mai multe rânduri, iar în ultimii doi ani s-au mutat de cinci ori. Eu nu spun că aceşti părinţi nu îşi iubesc copiii. Îi iubesc, doar că tatăl e foarte violent, iar mama nu înţelege gravitatea situaţiei. Mai mult, acum copiii s-au obişnuit cu un astfel de trai şi refuză şi ei ajutorul nostru", a declarat Violeta Milaş. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Sălaj, Nadia Şerban, a declarat că, până la orele amiezii, mama nu depusese plângere ori sesizare scrisă la Poliţie, astfel că nu pot fi începute cercetări în cazul respectiv.

Fetiţa de zece ani a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj vineri, acuzând dureri intense la cap şi în zona toracelui. Medicii au diagnosticat-o cu traumatisme cranio-cerebrale şi contuzii rezultate în urma unei agresiuni. Mama copilei spunea că aceasta a fost bătută de tată.

Fetiţa a fost stabilizată hemodinamic şi respirator, fără să necesite internarea, dar având în vedere diagnosticul pus de medici conducerea unităţii medicale a anunţat Poliţia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sălaj despre acest caz.

×
Subiecte în articol: observator