x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zana lui Studentul a fost arestata

Zana lui Studentul a fost arestata

03 Noi 2004   •   00:00

Sotia unuia dintre cei mai cunoscuti infractori care actiona in Capitala a fost retinuta ieri de politistii ilfoveni. Este vorba de nevasta traficantului de heroina "Studentul", implicat in afacerea "Droguri la Jilava".

ION ALEXANDRU, EDUARD PASCU

IMPUTINARE. Clanul Belgienilor a ramas fara lider, "Zana" asteptand in arestul Politiei sa-si primeasca pedeapsa
Stela Florina, poreclita "Zana", nevasta lui Vasile Mitrache, zis "Studentul", seful clanului Belgienilor, a fost prinsa ieri-dimineata in comuna Tunari. Ea figura ca data in urmarire generala, fiind condamnata in lipsa la sapte ani de inchisoare pentru detinere de stupefiante. Dupa ce a fost capturata, "Zana" a fost incarcerata in arestul Sectiei 22 Politie.

SECHESTRARI. Aceasta este cea mai importanta captura facuta de autoritati in cazul gruparii conduse de "Studentul", dupa ce, in cursul lunii mai, politistii si jandarmii au descins in forta in comuna Tunari, moment in care au fost retinuti mai multi membri ai clanului.

Acestia erau acuzati ca au tinut sechestrate in imobilul respectiv mai multe tinere pe care le-au obligat sa se prostitueze. Cei patru au fost luati in vizor, dupa ce doua dintre fete, care sustin ca au fost rapite ce Belgieni de pe strada, au reusit sa fuga si au depus plangere la politie.

In casa respectiva au fost gasiti sase membri ai clanului Belgienilor, respectiv seful acestuia, Vasile Mitrache (39 de ani), zis "Studentul", fratele acestuia Barbu (34 de ani), zis "Nixon", Florin (16 ani), zis "Printul", fiul lui Vasile Mitrache, si Gina Constantin (33 de ani), zisa "Gina Ursareasa", concubina lui Barbu Mitrache, Ion Mitrache, zis "Caleea", si Nicolae Petre, zis Piticu. In locuinta se mai aflau si patru fete care se prostituau.

Primii patru membri ai clanului au fost retinuti de procurorii bucuresteni pentru proxenetism si lipsire de libertate. Locuinta perchezitionata era burdusita cu armament si bunuri furate, anchetatorii gasind aici mai multe radiocasetofoane auto, un pistol Walkter cu gaze, calibrul 9 mm si alte arme albe.

"Studentul" a fost cercetat in dosarul "Droguri pentru Jilava."

LIBERTATE
Seful clanului Belgienilor fusese eliberat din penitenciar la inceputul anului curent, ramanandu-i de facut un rest de pedeapsa de 800 de zile. El fusese condamnat la sase ani de puscarie pentru proxenetism, rapire si sechestrare de persoane. Faptele au fost savarsite la mijlocul lunii martie 2000, cand "Studentul" si cativa gealati au rapit din Discoteca Herastrau doua fete, pe care le-au dus in comuna Tunari. Una dintre victime a reusit sa scape, insa pentru eliberarea celeilalte a fost nevoie de interventia in forta a trupelor DIAS.

GLONT
Actiunea din Tunari, de la inceputul anului 2000, a fost una spectaculoasa, insa si sangeroasa. Cristian Mitrache, alt lider al clanului, si Barbu Mitrache au fost arestati dupa declansarea actiunii. Politistii au retinut initial sapte barbati care faceau parte din grup, unul dintre ei, Ion Mitrache, fiind internat sub paza in spital, dupa ce a fost impuscat de trupele de interventie. O femeie, complice a infractorilor, a murit la starsitul lunii martie 2000, din cauza plagilor impuscate. Politistii au facut uz de arma pentru ca suspectii devenisera violenti.
×
Subiecte în articol: observator mitrache studentul