x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zăpadă all-inclusive! Imagini live din Valea Dorului!

Zăpadă all-inclusive! Imagini live din Valea Dorului!

de Sorin Anghel    |    12 Dec 2012   •   16:49
Zăpadă all-inclusive! Imagini live din Valea Dorului!

România se află sub zăpadă, motiv de bucurie pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Toate pârtiile din Carpaţi sunt acoperite cu un strat consistent de zăpadă, astfel că se va putea schia aproape în toate staţiunile montane. Singurele locuri unde instalaţiilor nu vor fi puse în funcţiune la sfârşitul acestei săptămâni sunt Gura Humorului, Voineasa, Parîng, Borşa, Muntele Mic şI Bran.

Pe Valea Prahovei, s-a schiat prin pulver în ultimele zile, astfel că la Predeal sunt porţiuni în care zăpada a fost măturată atât de tare încât a apărut pământul. Situaţia se va redresa până în week-end datorită faptului că maşinile de bătut zăpadă vor fi puse în funcţiune în serile următoare. Sinaia reprezintă cea mai bună destinaţie pentru sfârşitul acestei săptămâni. Se poate schia atât în Valea Dorului, cât şI pe Valea Soarelui, dar cele mai frumoase coborâri vor fi cele de la Cota 2.000, pe Drumul de Vară, până la marginea oraşului, pe Pârtia Nouă.
www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Sinaia, din Valea Dorului, Valea Soarelui, Cota 2.000 şI Telegondolaă. Lucrurile arată încântător în Poiana Braşov, acolo unde sunt deschise absolut toate pârtiile. Primele coborâri au fost  făcute la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când nebunii zăpezilor şi-au scos schiurile de sub pat şI au arat tot muntele.

Click pentru a urmări imagini live din Valea Dorului.


Pe Valea Jiului, la Straja, administratorii instalaţiilor de transport pe cablu au anunţat că vor pune teleschiurile în funcţiune în zilele de vineri, sâmbătă şI duminică. Din păcate, cei care ar fi dorit să poate urca pe munte cu telegondola sau cu telescaunul mai au de aşteptat. Lucrările la cele două instalaţii de mare capacitate sunt aproape gata, însă nu s-a făcut inaugurarea cu panglică, aplauze şI politicieni. Pârtiile Mutu, Constantinescu şI Platoul Soarelui se prezintă în condiţii foarte bune. Stratul de zăpadă este compus atât din zăpadă artificială, cât şI din zăpadă naturală. Preţurile la teleschiuri au rămas la fel ca anul trecut, iar noutatea absolută este reprezentată de faptul că turiştii vor putea utiliza un singur ski-pass. Pe lângă Straja, bănăţenii mai pot schia şI la Văliug, lângă Reşiţa, acolo unde administratorul pârtiei de pe marginea lacului de acumulare a promis o petrecere de neuitat pentru seara zilei de sâmbătă. Acolo a fost amenajat un Apres-Ski spectaculos, care îi va atrage ca un magnet pe iubitorii sporturilor de iarnă.

Condiţii bune de schi se mai găsesc la Cavnic, în Maramureş. Acolo se poate schia pe toate pârtiile din domeniul schiabil Roata, acolo unde va funcţiona şI nocturna sâmbătă seară.

Astăzi, în zona montană, vremea va fi deosebit de rece, geroasă cursul nopţii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când pe arii restrânse va mai ninge slab în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va prezenta intensificări izolate pe crestele înalte. Mâine, vremea se va menţine deosebit de rece, geroasă mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi temporar noros şi numai izolat şi trecător va fulgui. Vântul va sufla slab şi moderat. Sâmbătă, cerul se va înnora treptat, şi mai ales seara şi în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii sub formde ninsoare pe arii extinse în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, în timp ce în zona Carpaţilor Orientali, va fulgui. Vântul va prezenta intensificări îndeosebi în a doua parte a intervalului. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de intervalul anterior.

×
Subiecte în articol: valea dorului