x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zăpada îngreunează traficul pe mai multe drumuri din ţară

Zăpada îngreunează traficul pe mai multe drumuri din ţară

29 Dec 2010   •   11:58
Zăpada îngreunează traficul pe mai multe drumuri din ţară

În jurul orei 11.00, în judeţul Sălaj, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN1F Zalău – Cluj-Napoca, între kilometrii 70 şi 80, în zona Meseş, din cauza zăpezii care s-a depus pe partea carosabilă.

Restricţia va fi ridicată după ce utilajele de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant vor acţiona pe întregul segment de drum. Pe raza judeţului Sălaj ninge abundent, informează Centrul Infotrafic, citat de realitatea.net.

Pe alte câteva drumuri naţionale care străbat zone montane există un strat subţire de zăpadă (în amestec cu material antiderapant), cele mai circulate dintre acestea fiind:

DN12C Gheorgheni – Lacu Roşu (judeţul Harghita)
DN67C Novaci – Rânca (judeţul Gorj)
DN13B Praid – Gheorgheni (judeţul Harghita)

Meteorologii au prognozat că astăzi vremea va fi rece, geroasă dimineaţa şi noaptea. Având în vedere că multe drumuri sunt umede, şoferii trebuie să ia în calcul şi posibilitatea formării poleiului. Ieri, 13 din cele 20 de accidente rutiere cu urmări grave înregistrate au avut drept cauză neadaptarea vitezei la condiţiile de drum.

Centrul Infotrafic le recomandă conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule, să ruleze cu viteză redusă şi să nu plece la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu pneuri specifice sezonului rece.

×