x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zborurile de noapte pe Aeroportul Băneasa au fost anulate

Zborurile de noapte pe Aeroportul Băneasa au fost anulate

07 Oct 2011   •   09:49
Zborurile de noapte pe Aeroportul Băneasa au fost anulate

Niciun avion nu va mai decola sau ateriza noaptea, intre orele 22:00 si 06:00, pe Aeroportul Baneasa. Masura intra in vigoare in 29 octombrie. Astfel, zeci de zboruri vor fi reprogramate.

Mii de pasageri care aveau de gand sa plece in strainatate cu avionele companiilor care opereaza pe Aeroportul Baneasa vor trebui sa-si schimbe planurile. Asta pentru ca, din 29 octombrie, niciun avion nu va putea decola sau ateriza pe aeroportul Aurel Vlaicu intre orele 22:00 si 6:00.

Wizz Air, cel mai mare operator de pe Baneasa, a anuntat ca este nevoit sa anuleze 10% din zboruri si sa-si reorganizeze 75% din orarul de iarna, scrie RTv. Compania a redus zborurile pe rutele spre Londra si Madrid, iar cursele Bucuresti-Larnaca si Bucuresti-Alicante au fost anulate pentru sezonul de iarna.

In octombrie 2009, Aeroportul Aurel Vlaicu Baneasa a anuntat interzicerea aterizarii si decolarii aeronavelor de peste 50 de tone, intre orele 00:00 si 07:00. Potrivit declaratiei de atunci a reprezentantilor aeroportului Baneasa, decizia a fost luata la cererea proprietarilor de constructii din zona, care s-au plans de zgomotul produs de avioane. Acestia au mai precizat ca au fost realizate teste de zgomot de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii (INCERC), care au aratat ca aceste aeronave depasesc cu mult nivelul de zgomot.

×