x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zece pelerini la moaştele Sfintei Parascheva au ajuns la spital din cauza frigului

Zece pelerini la moaştele Sfintei Parascheva au ajuns la spital din cauza frigului

14 Oct 2011   •   12:11

Zece persoane au ajuns astazi la spital, dupa ce au petrecut mai multe ore in frig asteptand sa se inchine la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva.

"Sunt in curs de evaluare clinica, imagistica si biologica si beneficiaza de tratament in UPU. Majoritatea pelerinilor insista sa paraseasca spitalul pentru a atinge Sfanta. Cei de la UPU vor trimite voluntari pentru a-i ajuta pe cei de la Crucea Rosie in asigurarea asistentei pelerinilor", a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, de la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Sectiei exterioare a Spitalului Sfantul Spiridon din Iasi, citat de Agerpres.

Anual, BOR praznuieste pe data de 14 octombrie hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, cunoscuta in popor sub denumirea de Sfanta Vineri.

Peste 30.000 de persoane din Iasi si din tara asteapta sa se inchine la raclele cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva si Sfantului Policarp, Episcopul Smirnei, care se afla in interiorul baldachinului din Curtea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Pentru credinciosii veniti in pelerinaj la Iasi, reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au tiparit iconite cu chipurile celor doi sfinti. Acestea sunt oferite, gratuit, celor care ajung sa se inchine la raclele asezate in apropierea Catedralei Mitropolitane.

Tot pentru credinciosii veniti la Iasi pentru a se inchina la raclele sfintilor, in curtea Mitropoliei au fost ridicate corturi in interiorul carora comerciantii vand diferite obiecte de cult, de la carti de rugaciune, cruciulite, matanii, bratari, tamaie sau mir, la icoane pictate sau icoane care au lipita poza Sfintei Cuvioase Parascheva, considerata a fi si ocrotitoarea Moldovei.

×