x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de mame protestează la Cluj-Napoca

Zeci de mame protestează la Cluj-Napoca

08 Dec 2010   •   12:06

Peste 30 de mame cu copii în braţe sau în cărucioare şi viitoare mame au protestat, miercuri, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, faţă de reducerea perioadei concediului maternal de la doi ani la un an, acestea plecând ulterior într-un marş spre Prefectură.

Protestul mamelor este unul spontan, ele adunându-se în faţa statuii lui Matei Corvin din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, după ce au circulat pe internet diverse invitaţii pentru a lua atitudine faţă de măsura Guvernului.

"Nu sunt de acord cu reducerea perioadei concediului maternal la un an. Ne-am făcut planuri şi nu ne permitem angajarea unei bone pentru îngrijirea copilului. Prin protestul de astăzi (miercuri - n.r.) vrem să ne solidarizăm şi de aici din Cluj cu alte mame din ţară", a declarat una din participantele la protest, Barazsuly Marlen, care are un băieţel de aproape doi ani şi va naşte în aprilie o fetiţă.

Mamele participante la protest au plecat, ulterior, cu copii în braţe sau în cărucioare într-un marş prin centrul Clujului până la Prefectură.

×