x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de percheziții la persoane bănuite că au furat arme din UE și le-au adus în România

Zeci de percheziții la persoane bănuite că au furat arme din UE și le-au adus în România

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2023   •   08:38
Zeci de percheziții la persoane bănuite că au furat arme din UE și le-au adus în România

Polițiștii fac marți dimineața 28 de percheziții la persoane bănuite de sustragerea sau procurarea ilegală de arme din Spania sau din alte țări ale Uniunii Europene, introducerea armelor pe teritoriul României, plasarea armelor în circuitul ilegal și trafic de droguri.

Astfel, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase - IGPR și polițiștii de la arme explozivi și substanțe periculoase din Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud și reprezentanți ai Guardia Civil - Spania și Europol, efectuează 28 de percheziții la persoane bănuite de sustragerea sau procurarea ilegală de arme din Spania sau din alte țări ale Uniunii Europene, introducerea armelor pe teritoriul României, plasarea armelor în circuitul ilegal și trafic de droguri.

În perioada iunie 2022 - septembrie 2023, polițiștii și procurorii DIICOT Bistrița-Năsădu au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă calificată, nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic și trafic de droguri de risc și mare risc.

Membrii grupării ar fi acționat pe două paliere: sustragerea sau procurarea ilegală de arme din Spania sau din alte țări ale Uniunii Europene, introducerea armelor pe teritoriul României și plasarea armelor în circuitul ilegal, în vederea utilizării acestora la acțiuni de braconaj cinegetic și la alte activități ilegale, respectiv distribuția de droguri de risc și mare risc în județul Bistrița-Năsăud.

Perchezițiile au loc în județul Bistrița-Năsăud.

Activitățile operative comune sunt desfășurate cu sprijinul EUROPOL, în cadrul unui proiect finanțat prin granturile de valoare redusă EMPACT. Astfel, autoritățile române au efectuat în permanență un schimb de informații cu autoritățile din Spania care au facilitat identificarea, monitorizarea și documentarea persoanelor bănuite.

De asemenea, DIICOT și DGA mai fac 2 percheziții vizând infracțiunea de abuz în serviciu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: diicot perchezitii