x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zidul unei case s-a prăbuşit pe Calea Moşilor. Traficul este restricţionat

Zidul unei case s-a prăbuşit pe Calea Moşilor. Traficul este restricţionat

06 Apr 2010   •   00:00

Traficul este restricţionat la această oră pe Calea Moşilor, până la intersecţia cu Str. Hristo Botev din cauza surpării unui zid. Restricţia este pe banda I de circulaţie, pe sensul dinspre Calea Moşilor către Str. Hristo Botev.



Cei patru proprietari ai casei de pe Calea Moşilor vor fi amendaţi cu suma de 7.000 de lei pentru că nu au întreţinut corespunzător imobilul, informează reprezentanţii primăriei sectorului 2. Din cauza neîntreţinerii corespunzătoare a imobilului faţada, calcanul şi acoperişul acestuia s-au prăbuşit. După producerea incidentului, primarul sectorului 2 a dispus ca echipajele poliţiei comunitare a sectorului 2 pentru a lua măsuri pentru izolarea şi paza perimetrului pentru a evita accidentarea trecătorilor. De asemenea, a fost dispusă eliberarea căii de rulare a tramvaielor de resturile materialelor de contrucţii căzute pe carosabil şi au fost sesizate Inspectoratul de stat în construcţii şi Primăria Capitalei, singurele instituţii abilitate pentru continuarea cercetărilor în zonă şi pentru stabilirea condiţiilor care au determinat prăbuşirea peretelui.

Clădirea al cărui perete s-a prăbuşit este inclusă în lista imobilelor aflate în clasa I de risc seismic. Potrivit reprezentanţilor primăriei sectorului 2, în culpa proprietarilor, care au manifestat dezinteres pentru soarta clădirii, se mai reţine şi faptul că respectiva casă era ocupată abuziv de două familii. Potrivit Legii numărul 10/1995 privind calitatea în construcţii, proprietarii au obligaţia şi răspunderea de a efectua în timp lucrările de întreţinere şi reparaţii care le revin, prevăzute conform normelor legale în cartea tehnică a construcţiei, cât şi efectuarea lucrărilor de reparaţii necesare pentru a evita producerea unor accidente cu consecinţe grave. Conform prevederilor legale, proprietarii vor suporta cheltuielile pentru întreţinerea şi repararea imobilelor deţinute de aceştia.


×
Subiecte în articol: observator