x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum va fi vremea în minivacanţa de cinci zile din decembrie 2022

Cum va fi vremea în minivacanţa de cinci zile din decembrie 2022

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2022   •   20:49
Cum va fi vremea în minivacanţa de cinci zile din decembrie 2022

Angajații care muncesc în sectorul public vor avea parte de o minivacanță începând de miercuri 30 noiembrie, până luni 5 decembrie, după ce Guvernul a decis să fie liberă și ziua de vineri, 2 decembrie. Asta înseamnă că românii vor beneficia de o minivacanță de cinci zile cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei și 1 Decembrie 2022. Nu doar salarații beneficiază de aceste zile libere, ci și elevii.

Ziua de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, este sărbătoare legala și zi nelucrătoare, conform Codului Muncii. La fel, și 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

În acest an cele două zile pică miercuri și joi, ​​astfel că Guvernul a decis, încă din ianuarie, să fie declarată zi liberă și ziua de 2 decembrie 2022 întrucât aceasta se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal.

Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

În săptămâna cu minivacanța de Sf.Andrei și Ziua Națională, meteorologii au anunțat că temperaturile vor fi cele specifice acestei perioade din an. Astfel, în săptămâna 28 noiembrie-5 decembrie 2022, în regiunile vestice, nord-vestice și centrale temperaturile medii vor fi puțin mai ridicate decât normalul acestei perioade.

În minivacanța de 30 noiembrie-1 decembrie regimul pluviometric va fi deficitar în centru și în zonele montane. În restul României va fi apropiat de cel normal acestei perioade.

×