x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zilnic online pentru a socializa

Zilnic online pentru a socializa

10 Feb 2010   •   00:00

Peste 90% din adolescenţii români folosesc internetul pentru socializare, iar 14% discută cu persoane necunoscute, se arată într-un raport privind utilizarea internetului în România.



"Se impune şi educaţia copiilor pentru o utilizare responsabilă a internetului şi protecţia lor împotriva situaţiilor de risc"
Gabriela Alexandrescu - preşedinte Executiv "Salvaţi Copiii" România

Cât priveşte frecvenţa utilizării internetului, 70% din adolescenţi, 54% din copii şi 55% din părinţi afirmă că îl accesează zilnic, însă, în ciuda ratei ridicate de folosire, 92% din părinţi afirmă că nu ştiu cui să raporteze un conţinut online ilegal sau dăunător copilului. Cercetarea, iniţiată de "Salvaţi Copiii" şi realizată în parteneriat cu Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Bucureşti, s-a desfăşurat în perioada septembrie-decembrie 2009 pe un eşantion de 723 de copii, 400 de adolescenţi, 234 de părinţi şi 316 cadre didactice din şapte judeţe. La nivelul UE, în primul semestru al anului trecut, 50% din adolescenţi au postat date personale pe internet, 40% au văzut materiale pornografice la care au acces doar adulţii, 20% au fost victime ale hărţuirii pe internet sau au primit comentarii cu conotaţii sexuale, iar 9% au acceptat să se întâlnească cu persoane necunoscute (majoritatea tineri), cu care au intrat în legătură pe internet. (A.R.)

×
Subiecte în articol: observator