x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Zimbru 2000" - Un nou blindat romanesc

"Zimbru 2000" - Un nou blindat romanesc

27 Aug 2004   •   00:00
"Zimbru 2000" - Un nou blindat romanesc

Compania nationala Romarm va iesi pe piata cu un model de transportator de trupe blindat (APC) 8X8, din clasa "Zimbru".

Potrivit revistei britanice "Jane’s Defence", modelul "Zimbru 2000", care cantareste 14 tone, a fost realizat si testat, urmand sa intre in productie de indata ce va primi ordinele necesare.

LA EXPOZITIE. Prototipul prezentat in noiembrie 2003, in cadrul expozitiei Expomil, care a avut loc la Bucuresti, a fost realizat "pe baza modelului construit de Romarm B33 8X8 APC, care se afla in dotarea Armatei Romane de cativa ani". La randul sau, explica "Jane’s", blindatul B33 are la baza, in esenta, vehiculul rus BTR-80, de lupta si transport al trupelor de infanterie, al armamentului si al altor echipamente.

Romarm a modificat modelul BTR-80 pentru a face fata necesitatilor Armatei Romane.

AMFIBIE. "Zimbru 2000" poate transporta zece persoane si este dotat, intre altele, cu o instalatie diesel, care respecta normele de poluare EURO II, si cu un sistem de transmisie automata Allison NM 3060 PR, care reduce gradul de extenuare si de pregatire a celui care conduce blindatul. "Zimbru 2000" reprezinta o amfibie suta la suta, putandu-se deplasa pe apa cu o viteza de cel mult zece kilometri pe ora, iar pe uscat cu maximum 90 de kilometri pe ora.

Transportorul este dispus cu un sistem de aparare impotriva atacurilor nucleare, chimice si biologice, cu arme performante si cu un dispozitiv pentru ridicarea sau deplasarea incarcaturilor, actionat cu ajutorul unui cablu de 50 de metri lungime. (Anca Aldea)

DOTARI. Transportorul are echipamente de ultima generatie si respecta normele de poluare EURO II (foto)
×
Subiecte în articol: observator