x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua în care INTERNETUL s-ar putea închide! Vezi ameninţările hackerilor de la Anonymous

Ziua în care INTERNETUL s-ar putea închide! Vezi ameninţările hackerilor de la Anonymous

31 Mar 2012   •   05:45
Ziua în care INTERNETUL s-ar putea închide! Vezi ameninţările hackerilor de la Anonymous

Cunoscuta organizatie de hackeri Anonymous a amenintat ca va inchide Internetul, sambata, 31 martie. Hackerii gruparii au dat chiar indicii despre cum vor realiza operatiunea "Blackout" (Stingerea): prin dezactivarea marilor servere DNS (de la Domain Name Service – Serviciul Numelor de Domenii de Internet).

Serverele DNS sunt cele care convertesc adresa de internet pe care o introduci in browser in succesiunea de cifre si puncte prin care sunt codificate adresele de internet, adica IP-urile.

Accesul la IP va fi blocat, iar cand cineva va tasta o adresa web, se va produce o eroare, astfel internetul nemaiputand fi folosit.

Potrivit declaratiei Anonymous, acestia vor sa atace 13 servere globale care contin alte liste cu servere, fiind o structura de tip arbore. Schimband reteaua de la radacini, de unde este practic copiat tot internetul, intreaga structura va fi modificata, majoritatea paginilor web devenind inexistente.

Un astfel de atac ar fi unul de tip DDOS (Distributed Denial Of Service), adica ce porneste de la nivelul de top al DNS-ului si care presupune suprasolicitarea unui server pentru a nu mai raspunde la altele reale. Acest lucru poate fi realizat prin controlarea ilegala a calculatoarelor pentru a trimite solicitarile.

Potrivit declaratiei gruparii Anonymous, acestia protesteaza impotriva SOPA si Wall Street. "Pentru a protesta impotriva SOPA, Wall Street, a liderilor iresponsabili si bancherilor care secatuiesc lumea pentru propriile nevoi egoiste, din pura distractie sadica, pe 31 martie, Anonymous va opri internetul. Poate dura o ora, poate chiar mai mult, cateva zile. In orice caz, o sa fie ceva global. Va fi renumit", se arata in mesajul lor, miscarea facand parte din actiunea cunoscuta sub numele de Operation Global Blackout 2012.

×
Subiecte în articol: hackeri internet servere anonymous sopa blackout