In pragul aniversarii a 125 de ani de la infiintarea Institutului 'Victor Babes' si a Zilei Marcii Postale Romanesti (eveniment celebrat in fiecare an la data de 15 iulie), Romfilatelia introduce in circulatie emisiunea de marci postale '125 de ani – Institutul National 'Victor Babes' alcatuita din doua timbre – cu valoarea nominala de 3,10 lei si 7,60 lei, un plic 'prima zi' si un carton filatelic.
Incepand de luni, 16 Iulie, emisiunea de marci postale 'Ziua Marcii Postale Romanesti, 125 de ani – Institutul National 'Victor Babes' va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.
Cu o istorie de 125 de ani, Institutul de Patologie si Bacteriologie, infiintat la 28 aprilie 1887, poarta astazi numele fondatorului sau, profesorul Victor Babes, reprezentand cel mai vechi institut de cercetare stiintifica din Romania in domeniul patologiei umane si al stiintelor biomedicale la nivel national si international.
Membru al Academiei Romane, al Academiei de Medicina din Paris si al Comitetului International pentru Combaterea Leprei, profesorul Victor Babes (1854-1926) ocupa locul cel mai important in istoria Institutului, intrucat a fost unul dintre creatorii microbiologiei moderne si a avut contributii esentiale in studiul turbarii, leprei, difteriei, tuberculozei, pelagrei, malariei. Ca director al Institutului, profesorul Babes s-a remarcat prin numeroase actiuni medicale precum: infiintarea la Bucuresti al celui de-al doilea centru de vaccinare antirabica din lume, contributia adusa sistemului sanitar din Romania si combaterii epidemiei de holera din Bulgaria in 1913, elaborarea primului tratat de bacteriologie din lume, infiintarea unor publicatii stiintifice valoroase, infiintarea Societatii anatomice la Bucuresti, in 1900.
In prezent, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Domeniul Patologiei si stiintelor Biomedicale 'Victor Babes' este organizat in 3 sectii – patologie, imunologie, medicina celulara si moleculara. Institutul este un pol de excelenta in studiul tesutului conjunctiv si al unui nou tip de celule, telocitele, imbinand armonios istoria si cercetarea cu cele mai noi cuceriri tehnologice, instruind, totodata, specialisti in domeniile mai sus mentionate si beneficiind de tehnologii de varf utilizate in diagnosticul cancerului, bolilor neurodegenerative, cardiovasculare, al disfunctiilor imune etc.