x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Nationala - Pregatiri de 1 Decembrie

Ziua Nationala - Pregatiri de 1 Decembrie

30 Noi 2004   •   00:00

Parade militare, ceremonii religioase, depuneri de coroane si mese ostasesti, asta li se pregateste romanilor de ziua lor. La Alba-Iulia, organizatorii manifestarilor prilejuite de aniversarea a 86 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 au pus la cale un program aproape identic cu cel din anii trecuti.

MONICA C. ANDREI, LUCIAN DOBRATER

PARADA. Soldatii vor defila la Arcul de Triumf
ALBA-IULIA. Cei prezenti vor depune coroane de flori si jerbe la statuile intemeietorilor Unirii, la statuia lui Mihai Viteazul si la Sala Unirii. Va urma un Te Deum la Catedrala Reintregirii Neamului, o slujba religioasa cu un impresionant sobor de preoti, in frunte cu IPS Andrei, Arhiepiscopul ortodox de Alba-Iulia si IPS Lucian, Mitropolitul greco-catolic al Bisericii Romane Unite cu Roma. La ceremonie va participa si premierul Adrian Nastase. Dupa-amiaza, pe Platoul Romanilor, invitatii din toata tara vor fi ospatati cu o masa populara de la care nu vor lipsi iahnia de fasole la cazan si vinul.

BUCURESTI. Intre orele 9:30-9:45, militari ai Fortelor Terestre, Aeriene si Navale din MAPN, ai Ministerului Administratiei si Internelor si ai Serviciului Roman de Informatii vor participa la o defilare la Arcul de Triumf. In jurul orei 10:30, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol se va desfasura un ceremonial militar si religios si vor fi depuse coroane de flori. In toate institutiile din tara va fi arborat drapelul national.

FESTIN
Dupa momentele solemne, bucurestenii sunt poftiti la o portie de fasole, costita afumata si tuica fiarta. Mesele ostasesti au fost pregatite de cei de la Primaria Sectorului 2. In parcurile: Circul Globus, Tolbuhin, Motodrom, Florilor, Plumbuita, Titus Ozon, Lunca Florilor si in fata primariei vor fi amplasate 11 corturi unde vor fi servite 6.000 de portii de fasole si tot atatea pahare cu tuica fiarta. In timp ce invitatii vor juca "Hora Unirii", 500 de porumbei isi vor lua zborul in Parcul Obor.

×
Subiecte în articol: observator