x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ziua Politiei, cu buget de austeritate

Ziua Politiei, cu buget de austeritate

25 Mar 2005   •   00:00

Mii de politisti au sarbatorit ieri Ziua Politiei Romane. Momentul, care ar fi trebuit sa fie unul de bucurie, s-a transformat intr-unul sec, ca o zi normala.

GREVA. Politistul Margarit s-a incatusat de IJP Satu-Mare
Pentru prima data in istoria Politiei Romane, in aceasta zi festiva nu s-au mai acordat primele in valoare de doua milioane de lei. Asa cum, nici de 1 Martie, pentru cele cateva reprezentante ale sexului frumos din Politia Romana nu s-au mai dat primele simbolice.

Mai-marii MAI au incercat sa creeze artificial o stare de multumire in randul functionarilor publici cu statut special, lucru care s-a soldat cu un esec total, iar comunicatul remis presei de catre ministrul Vasile Blaga a pus si mai mult sare pe rana: "Fac apel la toti politistii de buna-credinta sa treaca peste solidaritatea de breasla, adesea prost inteleasa, si sa transmita un semnal colegilor lor despre care stiu ca sunt implicati in fapte care nu aduc onoare uniformei de politist. Acest semnal trebuie sa fie simplu si clar: nu aveti ce cauta printre noi!".

REALITATE. In timp ce pentru politisti ministrul a strans punga, nu acelasi lucru s-a intamplat si cu organizarea concertului din Piata Constitutiei. Nume sonore din show-bizz-ul romanesc, care nu canta pentru 100 de euro, s-au perindat pe scena. In timp ce la Bucuresti se pregatea de zor spectacolul, la Satu-Mare politistul Matei Margarit a protestat intr-un mod original. El s-a legat cu catuse in fata IJP, in semn de protest fata de nedreptatile la care este supus de mai-marii satmareni. Asta in timp ce, la Buzau, agentul sef adjunct Gabriel Hurlup, ranit in urma exploziei de la Mihailesti, de la 24 mai 2004, a primit distinctia de politist de onoare al judetului Buzau. Distinctia i-a fost acordata de catre ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pentru merite deosebite legate de evenimentul de la Mihailesti. (Eduard Pascu/Ion Alexandru)

×
Subiecte în articol: observator