x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

09 Dec 2008   •   00:00

utile



Fotografii din istoria comunismului românesc Fotoreportaje











1976 Vacanta in Moldova si Delta Dunarii















26 ianuarie 1980










Ultimul tangou la Scorniceşti video


19 martie 1989
• Ceauşescu şi soţiile generalilor români: spionaj cu parfum de femeie?
Trăind o perioadă mai lungă sau mai scurtă "printre străini", oa­menii politici, studenţii, militarii şi civilii români au făcut cunoştinţă cu o lume diferită de a lor şi, câteodată, pasiunile inimii s-au dovedit mai puternice decât vocea raţiunii.

• Arbitri din pasiune
În urmă cu 20 de ani, în Epoca de Aur, fotbalul nu era o afacere, era un sport care se practica din plăcere. Ion Răileanu, acum în vârstă de 80 de ani, se ocupa în 1989 de Comitetul Sportiv de la Uzina Dacia, era preşedintele Comisiei de disciplină a arbitrilor din Argeş şi observator federal.

Cum se fura curent în căminele studenţeşti ● Legende ale "Epocii de Aur" ● Amintiri din copilărie: Cei 3 R şi locomotivele cu aburi ● Cadouri pentru familia Ceauşescu: Portret dedicat preşedintelui Republicii Socialiste România ● Silviu Brucan, anchetat pentru semnarea "Scrisorii celor Şase" ● Cărţi de bucate: Mierea, un deliciu la care doar puteam visa ● Verzii Moldoveni: o asociaţie ecologică independentă în RSS Moldovenească ●



17 martie 1989
• Disperarea din cazarma Ceauşescu
La 17 martie 1989, ziaristul francez Gilles Schiller a publicat în Liberation un interviu cu Mircea Dinescu, în care poetul aducea grave acuzaţii regimului Ceauşescu.
• Protestele poetului

• În Banat, la "mititica"
Cum era la puşcărie în 1989? Vom căuta să aflăm de la cei în măsură să ne lămurească. Unul dintre ei este directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Inventivitatea: trasul la pompă ● A la Cluj – şoferul ghinionist şi organul de treabă ● Steaua reuşea un record greu de egalat: 100 de meciuri fără înfrângere!  ●


18 martie 1989
• Ieşirea din ţară, o adevărată aventură, cu trimitere la dosar
"Vând dormitor complet, stare bună, mobilier de hol şi pianină corzi încrucişate, samovar, sfeşnice din argint, combină muzicală Akai, maşină de cusut electrică Sanda, maşină de spălat Albalux, calorifer electric, haină de nurcă damă, măsura 48, căciulă astrahan, cărţi, diverse." O viaţă de om scoasă la vân­zare. Viaţa unei familii.

• Nicolae Ceauşescu şi spionajul militar sovietic
În ziua de 13 martie 1989, Nicolae Ceauşescu a prezidat o şedinţă a Comitetului Politic Executiv, în cursul căreia s-a discutat despre cazul "Mircea Răceanu" şi despre "Scrisoarea celor şase".

Silviu Brucan, la anchetă ● Poetul Mircea Dinescu critică politicile lui Ceauşescu şi cere reforma ● Meniu de puşcărie: grătar cu cartofi pai şi salată ● Povestea caşcavalului de casă ● Radiografii culinare: Gătiţi din bucătăria ţărănească tradiţională! ● Spiritul gospodăresc la examenul primăverii ●

×
Subiecte în articol: politic ceausescu