x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: "nu avem voie să-l aducem pe Băsescu în faţa poporului? Aşa ne ziceau şi în '89, că nu avem voie"

Ponta: "nu avem voie să-l aducem pe Băsescu în faţa poporului? Aşa ne ziceau şi în '89, că nu avem voie"

09 Iul 2012   •   14:35
Ponta: "nu avem voie să-l aducem pe Băsescu în faţa poporului? Aşa ne ziceau şi în '89, că nu avem voie"

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, comentand discutia telefonica dintre Angela Merkel si Traian Basescu ca democratia inseamna schimbare, el aratand ca, daca Basescu trebuie tinut la putere pentru ca vorbeste la telefon, atunci si USL poate vorbi la telefon.

Citeste si Hrebenciuc: Nu Merkel l-a sunat pe Basescu, ci Basescu a sunat-o pe Merkel si s-a "milogit de ea".

"Exact standaredele care se aplica in toata Europa vreau sa se aplice si Romaniei. Nu pentru noi sunt reguli speciale: la noi trebuie sa stea Basescu sef. Ca daca nu sta Basescu sef nu se mai respecta. S-au schimbat si presedintele Frantei, s-a schimbat si primul-ministru al Spaniei, s-a schimbat si primul-ministru al Italiei. Asta inseamna democratie. Sau in Romania nu ai voie sa faci democratie? In Romania trebuie sa-l tii pe domnul Basescu ca vorbeste la telefon. Foarte bine. O sa vorbim si noi la telefon", a spus Ponta.

Premierul a precizat ca, din punct de vedere politic, crestin-democratii germani, respectiv popularii germani, il sprijina pe Traian Basescu fara sa stie toate abuzurile si toate incalcarile pe care le-a comis Traian Bsaescu.

"Pana la urma, nimeni nu poate, dupa 29, sa conteste dreptul poporului roman de a se pronunta asupra presedintelui Romaniei. Eu nu cred ca cineva in Europa vreodata poate sa conteste un vot democratic exprimat de catre popor", a spus Ponta.

El a subliniat ca procedura de suspendare a sefului statului este constitutionala si ca acesta, mai departe, va trebui sa-si "rezolve problema" cu poporul.

"A? Ca nu avem voie sa-l aducem pe Traian Basescu in fata poporului? Asa ne ziceau si in '89, ca nu avem voie. Cum nu avem voie? Scrie in Constitutie, s-a votat suspendarea, dupa care domnul Basescu are de rezolvat o problema cu poporul roman. Daca poporul vrea sa-l tina in functie, il va tine, daca poporul vrea sa nu mai fie domnul Basescu, cred ca nimeni din Europa si din lume nu poate constesta acest drept", a spus Ponta.(Mediafax)

×