x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Obiectivul partidelor maghiare concurente nu este să intre în Parlament, ci să 'dăuneze' UDMR

Kelemen Hunor: Obiectivul partidelor maghiare concurente nu este să intre în Parlament, ci să 'dăuneze' UDMR

de Agerpres    |    29 Sep 2012   •   10:15
Kelemen Hunor: Obiectivul partidelor maghiare concurente nu este să intre în Parlament, ci să 'dăuneze' UDMR

Obiectivul celor doua partide maghiare - Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) si Partidului Civic Maghiar (PCM) - care vor concura cu UDMR la alegerile parlamentare din 9 decembrie nu este sa intre in Parlament, ci doar sa ''dauneze'' Uniunii, a declarat, sambata, presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

'Aceste partide stiu foarte bine ca nu au nicio sansa sa intre in Parlament. Nu acesta este obiectivul dansilor. Obiectivul dansilor este pur si simplu sa dauneze Uniunii, sa dauneze reprezentarii intereselor maghiare. Au obiectivul de a ne rani si nu de a obtine o reprezentare in Parlamentul Romaniei', a spus Jelemen Hunor.

'Chiar la Targu Mures, domnul Tokes Laszlo va intra in competitie doar ca sa dauneze candidatilor UDMR. Eu sunt sigur ca noi vom fi in stare sa asiguram o reprezentare puternica, pentru ca noi am spus ca Uniunea este deschisa sa-i primeasca pe toti care doresc sa faca ceva pentru comunitatea maghiara din Transilvania. Noi ii asteptam sa contribuie la munca Uniunii', a precizat acesta la lucrarile Consiliului Reprezentantilor Unionali.

Potrivit liderului UDMR, realizarea unei coalitii cu PCM si PPMT nu este realista deoarece ar creste pragul electoral, ceea ce ar duce la pierderea multor locuri in Parlament.

'Pentru noi, coalitia nu este o cale realista, pentru ca pragul de 8-9% nu este unul realist, asadar nici macar pragul alternativ nu este o solutie realista pentru comunitatea maghiara. Cei care vorbesc despre pragul alternativ nu au un simt al realitatii, pentru ca aceia ne considera nesemnificativi si ar lasa comunitatea maghiara fara reprezentare politica, ar lasa toate comunitatile maghiare, in afara Secuimii, fara reprezentare politica in Parlament. Cei care vorbesc despre pragul alternativ, nu vorbesc despre faptul ca acesta ar priva comunitatea maghiara de un numar destul de mare de reprezentanti in Parlamentul Romaniei si ar schimba aceste locuri a reprezentantilor maghiari in locuri cu candidati ai unor partide romanesti', a subliniat presedintele UDMR.

De altfel, acesta a cerut colegilor sai prezenti la evenimentul de la Zalau sa nu mai discute despre partidele maghiare concurente si sa se concentreze pe a convinge alegatorii sa se prezinte la vot, in conditiile in care, avand in vedere rezultatele de la alegerile locale, UDMR ar avea nevoie de 30.000 de voturi in plus pentru a intra in Parlament.

×