x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 12 numiri la DNA, sub semnul întrebării

12 numiri la DNA, sub semnul întrebării

de Violeta Fotache    |    25 Sep 2008   •   00:00

Cei 12 procurori propuşi de Daniel Morar pentru diverse funcţii au stat ieri ore bune la CSM aşteptând să fie audiaţi, potrivit procedurii. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă, Consiliul stabilind că procedura folosită până acum ­ în care şeful DNA trimitea propunerea direct la CSM – a fost una greşită.



Cei 12 procurori propuşi de Daniel Morar pentru diverse funcţii au stat ieri ore bune la CSM aşteptând să fie audiaţi, potrivit procedurii. Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă, Consiliul stabilind că procedura folosită până acum ­ în care şeful DNA trimitea propunerea direct la CSM – a fost una greşită. “Nu putem greşi în continuare numai pentru că până acum s-a greşit. Acum urmează ca procurorul general să studieze propunerile şi să hotărască dacă şi le însuşeşte sau nu!”, ne-a declarat ieri magistratul Daniel Chiujdea, membru CSM. “Nu comentez!”, a fost singura replică a lui Daniel Morar.

Propunerile lui Daniel Morar sunt: Petru Nariţa, la DNA ­ structura centrală, ca procuror-şef al  Serviciului de urmărire penală în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie, în cadrul Secţiei conduse de Doru Florin Ţuluş;  Vasile Doană, ca procuror-şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie, din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie comise de militari – DNA, structura centrală. Tot la centru au fost propuşi şi Anca Jurma (şef la serviciul de cooperare internaţională), Mariana Iordache (şef la Serviciul de studii şi resurse umane), Violeta Sechely, şef la Serviciul informaţiilor clasificate şi de centralizare a datelor privind corupţia. Pentru şefiile Serviciilor Teritoriale (ST) ale DNA, opţiunile lui Daniel Morar sunt: Ioan Moldovan, la ST Oradea, Marius Adrian Surdu, la ST Suceava, Marius Sulu, la Braşov, Sandu Marin la Târgu-Mureş şi Speriuşi-Vald Vasile la Timişoara. Alte două funcţii mai mici urmau să primească Sigheartău Tiberiu şi Volintiru Dănuţ, ca şefi ai Birourilor Teritoriale Satu-Mare şi, respectiv, Târgu-Jiu.

×
Subiecte în articol: politic