x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „E alta treaba protejarea naturii"

„E alta treaba protejarea naturii"

13 Mai 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu considera ca opiniile potrivit carora constructia autostrazii Brasov-Bors distruge mediul inconjurator reprezinta „argumente de secolul XIX".

SILVIU SERGIU

„Am vazut niste ecologisti care spun ca autostrada o sa distruga natura. E stupid. E precum vorba poetului din secolul trecut cu drumul de fier si cu toate gandurile pier (sic!)", a declarat ieri seful statului aflat intr-o vizita in Timisoara. Presedintele crede ca Romania trebuie sa se modernizeze in materie de retea de autostrazi deoarece „suntem ramasi in urma Europei". „E alta treaba cum sa facem sa protejam natura, sa nu intram in conflict cu ea", a adaugat Iliescu.

Seful statului a negat ca Printul Charles al Mari Britanii i-ar fi cerut sa se implice in modificarea traseului autostrazii Brasov-Bors. „A fost o discutie absolut libera. Nu se amesteca in asemena probleme, nu-si permite asa ceva. Fetele monarhice sunt mai prudente, nu se baga in asemenea dispute politice", a explicat Iliescu.

PRECAUTII. Seful statului a evitat sa apara la Timisoara alaturi de candidatul PSD la primaria acestui oras, Horia Ciocarlie, pentru a nu fi acuzat de Opozitie de sustinere electorala a partidului de guvernamant. El a repetat si cu acest prilej ca nu se afla in campanie electorala si nu se amesteca in vreun fel in aceasta. El a subliniat insa ca acest lucru nu presupune „sa stea inchis" in Cotroceni si sa nu mai mearga in teritoriu.

×
Subiecte în articol: politic