x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică A 13-a zi de proteste în Piața Victoriei. Câteva zeci de mii de manifestanţi au format tricolorul

A 13-a zi de proteste în Piața Victoriei. Câteva zeci de mii de manifestanţi au format tricolorul

12 Feb 2017   •   17:30
A 13-a zi de proteste în Piața Victoriei. Câteva zeci de mii de manifestanţi au format tricolorul
Sursa foto: Victor Stroe

UPDATE ORA 22.56 Manifestanții au părăsit Piața Victoriei din Capitală, după cea de-a 13-a zi consecutivă de proteste împotriva Guvernului.

Câteva mii de manifestanţi aflaţi în Piaţa Victoriei au format duminică seara, la ora 21,00, tricolorul uman ridicând deasupra capetelor hârtii colorate şi luminându-le cu ajutorul telefoanelor mobile.

Potrivit unor surse, aproximativ 30.000 de persoane s-au strâns duminică seara la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei.

UPDATE 20.10 Peste 6.000 de persoane, potrivit unor surse oficiale, se află duminică seara, în jurul orei 20,00, la protestul împotriva Guvernului din Piaţa Victoriei.

De asemenea, pe străzile laterale Pieţei Victoriei sunt grupuri de oameni care se îndreaptă spre zona pieţei.

Forţele de ordine au oprit circulaţia pe bulevardul Kiseleff şi pe sensul de mers de la Aviatorilor către Piaţa Victoriei.

Protestatarii suflă în vuvuzele şi scandează lozinci cum ar fi "Demisia, demisia", "România, trezeşte-te", "Jos Guvernul Grindeanu".

Unii dintre protestatari poartă pancarte cu mesaje cum ar fi "Interzis la guvernare celor cu dosare", "Stop teleorMANIA, c-a furat democraţia", "Şcoli şi spitale, nu fapte penale", "Nimic până la referendum. Doar demisia", "România coboară pe Pârtia Corupţiei" şi flutură steaguri tricolore, ale UE şi SUA.

Forţele de ordine au oprit circulaţia pe bulevardul Kiseleff şi pe sensul de mers de la Aviatorilor către Piaţa Victoriei. AGERPRES

UPDATE 19.15 În jur de 1.500 de manifestanţi s-au strâns în Piaţa Victoriei duminică seara, după ora 19,00, în a 13-a zi consecutiv, pentru a protesta împotriva Guvernului.

Protestatarii suflă în vuvuzele şi scandează următoarele lozinci: "Demisia, demisia", "România, trezeşte-te", "Jos Guvernul Grindeanu".

Unii dintre protestatari poartă pancarte cu mesaje cum ar fi "Interzis la guvernare celor cu dosare", "Stop teleorMANIA, c-a furat democraţia", "Şcoli şi spitale, nu fapte penale", "Nimic până la referendum. Doar demisia", "România coboară pe Pârtia Corupţiei" şi flutură steaguri tricolore, ale UE şi SUA.

Pentru duminică seara a fost anunţat, pe reţelele de socializare, un flash-mob intitulat "Operaţiunea Tricolorul", manifestanţii fiind îndemnaţi să vină cu bucăţi de material în culorile roşu, galben şi albastru pentru a fi realizat un uriaş tricolor uman. AGERPRES

Stiri initiala În jur de 30 de protestatari se adunaseră, duminică după-amiaza, în Piaţa Victoriei, în a treisprezecea zi consecutivă de proteste împotriva Guvernului. 

Cel mai mic dintre protestatari, Valter, de 7 luni, a fost adus în Piaţa Victoriei, în ciuda vremii cu vânt şi temperatură de minus 2 grade Celsius, de către părinţii săi, la cea de-a doua ''lecţie a sa de educaţie civică''. Părinţii au spus că se aşteptau să fie în piaţă mai multe familii cu copii, la fel ca în zilele de weekend de săptămâna trecută. 

"Am fost cu el şi săptămâna trecută. Atunci au fost mai mulţi. Credeam că va fi mai multă lume, dar înţeleg că va fi diseară. El fiind copil nu putem veni cu el seara. Venim pentru viitorul lui în primul rând, să trăiască într-o Românie cinstită şi pentru prezentul nostru", a spus tatăl lui Valter. 

Diverse persoane aduc în piaţă ceai cald, apă, sucuri, fructe. 

"Vârsta şi sănătatea nu-mi permit să particip la miting. Dar sunt de acord cu ce se întâmplă şi am zis să ajut. Şi am donat suc, apă, mere. Pentru că rezist", a declarat, pentru AGERPRES, un bărbat de 63 de ani, pensionar. 

Stând cu faţa către sediul Guvernului, un tânăr afişează pancarta cu inscripţia "#Romania Challange. Ce doreşti de la România? Pune pe Facebook o poză cu mesajul tău pozitiv cu tag-ul #Romania Challange. Te invit să participi cu mesaje pozitive despre România indiferent de preferinţele tale politice". AGERPRES

×