x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică A dat-o pe pamflet

A dat-o pe pamflet

08 Sep 2009   •   00:00

După ce şi-a catalogat declaraţiile anterioare drept pamflet, liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a mai aruncat ieri una: în arhiva DGIPI (serviciul secret al Ministerului de Interne) ar putea exista unele date despre Hayssam, care vor apărea "pe piaţă" în perioada următoare.



"Se discută, şi am discutat şi cu dumneavostră (jurnaliştii - n.r.), se discută despre faptul că există o bucăţică cu Omar Hayssam în care preşedintele poate să aibă o problemă. Asta nu ştiu, vedem în următoarea perioadă cum va apărea pe piaţă şi nu e calitatea mea să verific eu cum se transmit acele date pe piaţă şi către mass-media", a afirmat el.

Întrebat ce a vrut să spună când a declarat că arhiva DGIPI "este pe mâini bune", Vanghelie a răspuns: "În ghilimele, adică este într-un fel în anumite locuri, bănuiesc tocmai acolo unde a reuşit să fie păstrată, să nu fie dată pe piaţă, ca preşedintele să suporte consecinţele, asta am vrut să mă refer".

Întrebat despre posibila mutare a arhivei DGIPI, ministrul Internelor, Dan Nica, a răspuns: "Nici vorbă, cum să fie mutată? Deci la arhivă nu s-a umblat şi nu s-au făcut elemente care să fie în afara legii de când sunt eu ministru de Interne". Cum anterior Vanghelie afirmase că arhiva DGIPI e pe mâini bune, Nica a apreciat declaraţiile liderului PSD Bucureşti drept "un banc". "Poate un pamflet. Fiecare depinde de unde se uită", a comentat în replică Vanghelie.

Cu toate acestea, PD-L a solicitat ieri premierului Emil Boc să îi ceară explicaţii lui Dan Nica referitor la declaraţiile "de o gravitate fără precedent" ale lui Vanghelie despre probleme din interiorul Ministerului de Interne, democrat-liberalii cerând o analiză şi audieri la nivelul Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor.

×
Subiecte în articol: politic