x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzatie: Ciolacu se opune oficial proiectului de lege pentru scoaterea păcănelelor din orașe!

Acuzatie: Ciolacu se opune oficial proiectului de lege pentru scoaterea păcănelelor din orașe!

de Redacția Jurnalul    |    03 Oct 2023   •   11:15
Acuzatie: Ciolacu se opune oficial proiectului de lege pentru scoaterea păcănelelor din orașe!
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul USR, Cătălin Drulă, spune că premierul Marcel Ciolacu „se opune oficial proiectului de lege pentru scoaterea păcănelelor din orașe”.

Marcel Ciolacu se opune oficial proiectului de lege pentru scoaterea păcănelelor din orașe după cum se vede în documentul atașat. Cer statului român să verifice dacă a cedat șantajului pe care l-a reclamat zilele trecute”, afirmă Cătălin Drulă.

El publică punctul de vedere al Executivului, negativ, la un proiect inițiat de parlamentari PSD pentru pentru modificarea şi completarea OUG privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

„Pare speriat de și de alții și în mod foarte clar le reprezintă interesele, prin două manevre de păcălit publicul și salvat marii rechini: 1. A copiat proiectul USR privind scoaterea păcănelelor din orașe, dar doar se face că îl susține pe vorbe, în timp ce oficial trimite documente la parlament prin care se opune. 2. Îngroapă dezbaterea despre interzicerea publicității la jocurile de noroc, făcând jocurile giganților din industrie. Superbeți pe toți pereții și în toate calupurile de publicitate, asta e miza. Îi cer lui Marcel Ciolacu să nu mai protejeze industria jocurilor de noroc. Să se gândească măcar o secundă la uriașa problemă socială și familiile distruse de păcănele și pariuri”, încheie Drulă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că va merge mai departe cu reglementarea jocurilor de noroc și că nu are „nicio problemă” cu amenințările din partea „industriei păcănelelor”.

„Voi merge înainte și în privința reglementării jocurilor de noroc, nu am nicio problemă cu amenințările din industria păcănelelor și joi vom da ordonanță de urgență prin care toți operatorii să fie obligați să aibă sediul fiscal în România”, a spus luni premierul.

Acesta a anunțat că legea aflată în Parlamentu prin care „scoatem toate păcănelele în afara localităților” va intra într-un regim de adoptare rapidă.

El spune că reprezentanți ai acestei industrii vor să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea lor.

„Sunt convins că autoritățile statului vor face lumină cu privire la modul în care acești intermediari vor să preseze politicieni pentru a lua decizii în favoarea acestei industrii, cum s-a întâmplat în trecut, regăsindu-se câteodată chiar consilieri ai primului ministru. Așa cum au făcut și în pandemie, atunci când mafia jocurilor de noroc a fost la masa Guvernului, păcănelele erau deschide pe tot teritoriul României în timp ce bisericile și spitalele erau închise”, a mai spus Marcel Ciolacu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pacanele