x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Acuzație extrem de gravă. Dacian Cioloș pregătește un guvern al oamenilor cu legături cu serviciile altor state

Acuzație extrem de gravă. Dacian Cioloș pregătește un guvern al oamenilor cu legături cu serviciile altor state

01 Oct 2021   •   09:38
Acuzație extrem de gravă. Dacian Cioloș pregătește un guvern al oamenilor cu legături cu serviciile altor state

Tensiunile din USR-PLUS continuă să crească și se acumulează tot mai multe nemulțumiri legate de Dacian Cioloș. Cele mai recente dintre acestea sunt legate de pregătirea unei noi liste de miniștri, de către Cioloș, dacă va ieși învingător în alegerile interne.

Potrivit publicației Capital, numele vehiculate pentru un viitor guvern sunt ale unor persoane suspectate că ar avea legături cu servicii secrete ale altor state. Asta, în condițiile în care însuși Dacian Cioloș a fost acuzat deseori că servește interesele Franței.

„Dragoș Tudorache, în prezent europarlamentar, ar urma să-i ia locul lui Cristian Ghinea ca ministru al Fondurilor Europene. Ghinea, pe care Alina Mungiu Pippidi l-a acuzat public că lucrează pentru SIE, a intrat în conflict cu Cioloș și susține puternic candidatura lui Dan Barna. În locul lui Ghinea ar urma să vină Dragoș Tudorache, un om care, în ultimii 20 de ani, nu a mai stat în România decât în anul în care a fost șeful cancelariei și, ulterior, ministru de Interne în Guvernul Cioloș.

Dragoș Pîslaru, și el europarlamentar și apropiat al lui Cioloș, ar urma să vină la ministerul Economiei în locul lui Claudiu Năsui. Ciprian Teleman, care are susținerea lui Cioloș, ar urma să revină poziția de ministru al Cercetării.

Revenirea  Ioanei Mihăilă în fruntea Ministerului Sănătății e pusă sub semnul întrebării. Dacian Cioloș ar fi dispus să renunțe la acest portofoliu într-o nouă negociere cu PNL și UDMR, urmărind aducerea în Guvern a Cristinei Pașca Palmer. Cristiana Palmer locuiește în Statele Unite, fiind căsătorită cu un angajat al Guvernului SUA cu numeroase misiuni clasificate în afara țării, inclusiv în cadrul NATO”, notează Capital.

Aceeași sursă anunță că pe listă se regăsesc și numele Ralucăi Prună, care ar urma să revină la Justiție, respectiv Alin Mituța, actual europarlamentar, pentru fotoliul de la Transporturi.

 

×
Subiecte în articol: dacian ciolos