x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Iorgulescu: "Băsescu ar putea repeta scenariul din 2004 cu Stolojan"

Adrian Iorgulescu: "Băsescu ar putea repeta scenariul din 2004 cu Stolojan"

28 Aug 2008   •   00:00

 Liberalul Adrian Iorgulescu crede că preşedintele Traian Băsescu ar putea repeta scenariul din 2004 cu Theodor Stolojan, în cazul în care PDL nu găseşte soluţii pentru postul de premier, cerându-i din nou acestuia să plece pentru a deveni el premier.



 Liberalul Adrian Iorgulescu crede că preşedintele Traian Băsescu ar putea repeta scenariul din 2004 cu Theodor Stolojan, în cazul în care PDL nu găseşte soluţii pentru postul de premier, cerându-i din nou acestuia să plece pentru a deveni el premier.

"Venind încoace, mă gândeam, că în 2004 cuplul Băsescu-Stolojan a apelat la acel moment pe care toţi ni-l aducem aminte, cu preşedintele plângând pe umărul mai mult sau mai puţin bolnav al prietenului Stolo, spunându-i: «Dragul meu Stolo, asta e, du-te, fă-te tu sănătos, eu mă fac preşedinte».  Mă gândeam dacă istoria nu s-ar putea repeta", a spus Adrian Iorgulescu, joi, la şcoala de vară a TNL de la Costineşti.

Liberalul a subliniat că se gândeşte că şeful statului ar putea apela la scenariul din 2004 în condiţiile în care PDL nu are soluţii pentru postul de premier.

"Mă gândeam dacă nu cumva, poate, văzând că nu există soluţii pentru postul de premier în PDL, preşedintele nu s-ar putea gândi - luaţi-o ca un secnariu - să vină din nou să spună «Dragul meu Stolo, nu poţi să fii premier, pentru că, Doamne fereşte, nu te simţi bine, dă-te tu deoaparte că vin eu şi du-te tu poate în locul meu, peste un an, preşedinte»", a spus Iorgulescu.

Pe de altă parte, ministrul liberal şi-a exprimat credinţa că PDL şi Traian Băsescu se vor gândi foarte serios şi vor aduce o schimbare de scenariu pentru a reuşi să ajungă din nou la guvernare, iar preşedintele să obţină un nou mandat la Cotroceni.

"Cred că liderii PDL se gîndesc destul de serios şi cred că preşedintele reflectează destul de serios la un scenariu care să fie copia inversată a momentului decembrie 2004. De ce spun asta, pentru că, dacă nu vor reuşi o lovitură de imagine, o schimbare de scenariu, nu numai PDL nu mai are şanse să mai ajungă la guvernare, aşa cum îşi doreşte preşedintele, dar nici preşedentele nu va mai avea şanse să-şi reînnoiască mandatul de preşedinte", a apreciat Adrian Iorgulescu.

El a sugerat că românii nu vor mai accepta şi a doua oară acelaşi scenariu pus în aplicare de Traian Băsescu.

"Este o simplă supoziţie, v-am spus-o într-un moment de intuiţie politică. S-ar putea ca lucrurile să nu se deruleze aşa, dar, dacă ne jucăm de-a scenariile, s-ar putea ca preşedintele să aibă în minte să repete un scenariu de succes. Nu ştiu însă dacă românii vor mai fi permeabili şi a doua oară la acelaşi tip de scenariu «Dragă Stolo, dă-te tu la o parte, a venit rândul meu!»", a afirmat Iorgulescu.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: politic preşedintele iorgulescu