x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstare: Această formulă de alegere a preşedintelui PSD a fost propusă de mine, în 2004

Adrian Năstare: Această formulă de alegere a preşedintelui PSD a fost propusă de mine, în 2004

12 Oct 2015   •   12:17
Adrian Năstare: Această formulă de alegere a preşedintelui PSD a fost propusă de mine, în 2004
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Adrian Năstase scrie un comentariu pe blogl personal în care aminteşte celor care au uitat, că formula alegerii preşedintelui Partidului Social Democrat a fost propusă de el, în anul 2004.

"Desi spectator, am urmarit cu atentie pregatirile pentru alegerea presedintelui PSD si desfasurarea scrutinului de ieri. Putini isi mai amintesc dar aceasta formula de alegere a presedintelui partidului a fost propusa de mine, in 2004, odata cu propunerea de alegeri preliminare in partid pentru parlamentare. Era o formula simetrica pentru alegerea liderului PSD. Preluam modelul Partidului Socialist Francez si al Partidului Muncii din Israel. Ea nu a putut fi aplicata dupa 2004 din cauza rezultatatelor de la alegerile prezidentiale. De aceea, in 2005, la Congres, s-a mers tot pe varianta clasică, fiind vorba de un congres extraordinar. La fel s-a intamplat la Congresul extraordinar din 2006. In 201o, batalia s-a dat pentru stabilirea numarului de delegati din fiecare organizatie judeteana. In final, a fost ales Victor Ponta. Marian Vanghelie a subliniat recent rolul meu in alegerea lui Ponta. Este modest." Citeşte mai mult aici.

×