x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: "Băsescu trebuia să recunoască în faţa pensionarilor că a greşit grav"

Adrian Năstase: "Băsescu trebuia să recunoască în faţa pensionarilor că a greşit grav"

12 Mai 2010   •   00:00

"Soluţia PSD este de a solicita şi de a impune ca pensiile să nu fie afectate de măsurile de austeritate. E o chestiune de morală politică", a declarat Adrian Nastase, invitatul de miercuri seara al emisiunii "Vorbe grele", realizata de Victor Ciutacu la Antena 2.

Năstase n-a pierdut ocazia de a-şi exersa umorul şi ascutita ironie, spunând că Roberta Anastase ar fi trebuit să profite de ocazia de astăzi, când pensionarii au pichetat Cotroceniul, prin a-i ruga să dărâme gardul.

Năstase a precizat că, de fapt, FMI-ul ar fi solicitat luarea unor măsuri mai puţin drastice, cum ar fi aplicarea unor cote diferenţiate de impozit şi că, astăzi, Băsescu ar fi trebuit să recunoască în faţa pensionarilor că a greşit grav.  "Daca aş fi fost în locul lui Boc, mi-aş fi dat demisia. Ce credibilitate va mai avea acest om la Guvern?", a spus Adrian Năstase.

Soluţiile produse de PSD sunt, printre altele,  o impozitare diferenţiată a veniturilor, menţinerea unei cote de 16% la profit şi TVA mai mare la produsele de lux, ridicarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu, folosirea mai bună a fondurilor europene sau atacarea frontală a evaziunii fiscale. "Băsescu ar fi trebuit să vadă că, de fapt, prin aceste măsuri, a îngenuncheat România".

Năstase a mai declarat că va propune ca legea lustraţiei să conţină şi un articol care să stipuleze interzicerea accesului la guvernare timp de zece ani a celor care, aflaţi în funcţii de conducere în guvern, au cauzat căderi importante ale economiei. 

×
Subiecte în articol: politic