x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase, discurs la Consiliul Național al PSD: "Pentru noi a venit din nou timpul acţiunii"

Adrian Năstase, discurs la Consiliul Național al PSD: "Pentru noi a venit din nou timpul acţiunii"

09 Noi 2013   •   11:35
Adrian Năstase, discurs la Consiliul Național al PSD: "Pentru noi a venit din nou timpul acţiunii"

Mii de delegaţi PSD s-au reunit la Sala Palatului, unde se desfăşoară Consiliul naţional al partidului. Adrian Năstase a declarat, în cadrul reuniunii, că "a venit timpul acțiunii".

"A trecut destul de mult timp de când nu am mai fost împreună. A fost o lungă perioadă în care am vorbit mai mult cu mine însumi. Mi-am pus întrebări şi mi-am dat răspunsuri. De aceea, pentru mine, ziua de astăzi este foarte specială. Mircea Geoană a vorbit despre semnificaţia zilei de ieri. Pentru că am vorbit despre sărbătorile religioase, am să vă aduc aminte cuvintele ecleziastului care spunea "cel care păzeşte vântul nu seamănă şi cel care se uită la nori, nu seceră". Ideea esenţială este că pentru noi a venit din nou timpul acţiunii", și-a început discursul Năstase.

"De-a lungul anilor, l-am admirat pe Francois Mitterrand, una dintre formulele lui de campanie și guvernare pe care a sintetizat-o astfel „Force tranquille”, Forța liniștită. Văd PSD în același mod, de-a lungul anilor aceasta a fost o foarte bună emblemă, un motto pe care, conștient sau nu, am încercat să îl aplicăm și în guvernare și filosofia politică. Mereu am gândit, acum și mai intens, că noi în partid am reușit să asigurăm o coexistență a generațiilor. Funcționează comunitatea a 5 generații: a lui Iliescu, a mea, a lui Mircea Geoană, a lui Ponta și a celor de până la 25-30 de ani care vor continua această filosofie. Cred că solidaritatea între generații e cea ce poate da vigoare în continuare partidului nostru. Evenimentul de azi confirmă această unitate și solidaritate în partid. PSD e un partid care seamănă cu toată România, e un eșantion puternic: cea săracă, dinamic, rurală, îmbătrânită, modernă, urbană, conservatoare, reformistă. Suntem o imagine solidă a României ieșite din perioada de tranziție. Partidul al cărui membru nu mai sunt, printr-un act de voință ce nu a fost al meu, are din nou responsabilitatea de a guverna", a declarat Adrian Năstase.

"PSD trebuie să funcționeze și când se află la guvernare și când este în Opoziție. De-a lungul anilor, noi nu am fost cel mai iubit partid, dar am fost întotdeauna respectați pentru capacitatea de a guverna în intereseul oamenilor. Această guvernare a fost primită ca o mare speranță și PSD nu are voie să dezamăgească. Concetățenii noștri au devenit mai pragmatici, mai realiști. Partidele se vor diferenția prin modul în care reușesc să convingă la guvernare. Trebuie să alocăm toate resursele pentru succesul în guvernare, nu pentru certuri politice", a continuat fostul președinte al PSD.

"Pe de altă parte, partidul nu ar trebui să facă greşeala de a intra în conflict cu alte partide. Mă refer la cele din coaliţie. Oamenii nu vor judeca partidul în urma unui concurs public de replici, ci după modul în care reuşim să reducem sărăcia. Această guvernare a fost privită ca o mare speranţă şi PSD nu are voie să dezamăgească. Cred că trebuie răspuns în războiul de gherilă cu Băsescu. Am aflat de la el că ar trebui o renegociere cu FMI. Românii au uitat, oare, că Băsescu a împrumutat 20 de miliarde de dolari de la FMI? O mie de dolari de la fiecare român, care trebuie plătiţi. Au uitat oare că datoria externă a României a crescut de aproape cinci ori între 2004 şi 2012? Ar trebuie să spunem că Băsescu a transformat FMI într-un cămătar, fără a interveni cu argumente, fără a oferi aceste cifre", a mai spus Năstase.

×