x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Nastase - S-a cerut un nou aviz

Adrian Nastase - S-a cerut un nou aviz

de Violeta Fotache    |    05 Aug 2008   •   00:00

Procurorul general al Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Laura Codruta Kovesi, a cerut Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala fata de Adrian Nastase  pentru savirsirea infractiunilor de luare de mita si santaj, ne-a informat ieri Biroul de presa al PICCJ.



Procurorul general al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), Laura Codruţa Kovesi, a cerut Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de urmărire penală faţă de Adrian Năstase  pentru săvîrşirea infracţiunilor de luare de mită şi şantaj, ne-a informat ieri Biroul de presă al PÎCCJ.

Procurorul general a fost sesizat prin referat la data de 30 iulie a.c. de DNA. Fostul premier este acuzat că în perioada 2002-2004, pentru a o menţine în funcţia de inspector general de stat pe Irina Jianu, ar fi primit de la aceasta foloase necuvenite estimate la peste 2 miliarde de lei vechi (contravaloarea unor bunuri achiziţionate din China, obligaţii vamale şi cheltuielile cu transportul acestor bunuri şi contravaloarea lucrărilor de tîmplărie efectuate la imobilul din Strada Zambaccian). Tot în aceeaşi perioadă, el ar fi primit de la Păun Ioan, pentru a-l menţine în funcţiile de consul general şi şef al Consulatului General al României la Hong Kong, foloase necuvenite (a prestat servicii de achiziţionare şi de organizare a transportului de bunuri din China). În martie 2006, fostul premier l-ar fi constrîns pe Păun să ascundă organelor de cercetare ceea ce ştia. Potrivit procurorilor, Năstase i-ar fi solicitat să nu predea sau să distrugă înscrisurile pe care le deţinea, ameninţîndu-l că în caz contrar Irina Paul Jianu va face afirmaţii la adresa sa de natură să îl discrediteze, ceea ce îi va afecta evoluţia profesională, se arată în comunicat. Acesta este al treilea aviz cerut de procurorul general în cazul Năstase, după cel privind modul în care familia lui a dobîndit imobilul din Strada Zambaccian şi cel privind dosarul "Mătuşa Tamara".

×
Subiecte în articol: politic