x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Wiener: Biserica Ortodoxă Română cred că ar trebui să aibă un rol mai activ în campania de vaccinare anti-COVID

Adrian Wiener: Biserica Ortodoxă Română cred că ar trebui să aibă un rol mai activ în campania de vaccinare anti-COVID

23 Apr 2021   •   12:43
Adrian Wiener: Biserica Ortodoxă Română cred că ar trebui să aibă un rol mai activ în campania de vaccinare anti-COVID
Sursa foto: Hepta

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener, a declarat că Biserica Ortodoxă Română ar trebui să aibă un rol mai activ în campania de vaccinare anti-COVID.

„Biserica Ortodoxă Română eu cred că ar trebui să aibă un rol mult mai activ aici. Este vorba de o problemă de securitate națională, de bunăstare a acestui popor, care are foarte multe implicații nu doar în sănătatea publică, ci și în economie și care nu poate să fie străină Bisericii Ortodoxe Române, este un proces foarte important prin care acest popor trece”, a spus deputaul USR-PLUS.

De asemenea, acesta a precizat că discuțiile despre campania de vaccinare în cadrul BOR se pot face și formal, pe o scară mult mai largă și oficial.

„Preoții în principiu, foarte mulți dintre ei fac deja informal acest lucru. Din ce știu, se vorbește, este o temă de discuție în proximitatea bisericilor, dar cred că poate fi făcută și formal, pe o scară mult mai largă și oficial. Cred că ar trebui să participe la campania de informare, prin discurs public, prin înmânarea unor mici broșuri cu informații elementare legate de vaccinare. Cred că ar trebui ca transferul acesta de credibilitate să fie făcut în acest proces foarte-foarte important”, a mai spus acesta.

×