x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alarmă în plenul Senatului. PSD nu a mai cerut înlocuirea lui Geoană

Alarmă în plenul Senatului. PSD nu a mai cerut înlocuirea lui Geoană

09 Noi 2011   •   08:16
Alarmă în plenul Senatului. PSD nu a mai cerut înlocuirea lui Geoană

Sedinta Senatului a inceput, in aceasta dimineata, fara ca social-democratii sa mai sustina introducerea pe ordinea de zi a cererii de inlocuire a presedintelui acestei Camere, Mircea Geoana. Inainte de inceperea sedintei de plen, senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepresedinte al Senatului, a declarat ca grupul parlamentar din care face parte nu a depus nicio cerere in acest sens la Biroul permanent.

"Deocamdata nu este inscrisa nicaieri procedura de inlocuire a domnului Mircea Geoana", le-a raspuns Chelaru jurnalistilor, intrebat daca PSD a depus solicitarea in scris la conducerea Senatului.

"Urmeaza sa se ia o decizie politica din acest punct de vedere. Eu cred ca procedura va continua, dar Biroul Politic (BPN - n.r.) de luni al partidului va stabili exact cum se procedeaza. Eu cred ca procedura trebuia dusa pana la capat", a mentionat senatorul social-democrat, potrivit Mediafax.

La inceputul sedintei, alarma din sala de plen s-a declansat, fapt care l-a facut pe Mircea Geoana sa glumeasca pe seama propunerii de inlocuire a sa din functia de presedinte al Senatului.

"Cred ca o sa se revoce tot Senatul. Sa verificati daca sunt elemente care sa provoace declansarea unei alarme reale", a cerut Geoana.

BPN al PSD a decis, luni, inlocuirea lui Mircea Geoana in functia de presedinte al Senatului cu Titus Corlatean. Imediat dupa sedinta BPN in care decizia a fost luata, in absenta lui Geoana si cu doar un vot impotriva, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent si Geoana, decizia a fost din nou supusa la vot, fiind inregistrate cinci abtineri si niciun vot impotriva.

Dupa sedinta grupului, Mircea Geoana a declarat ca decizia este "pripita si nejustificata", ca aceasta face rau partidului si este determinata de "interese meschine". Geoana a apreciat ca decizia conducerii PSD reprezinta "o greseala strategica", pentru ca aceasta va duce la pierderea de catre social-democrati a pozitiei de presedinte al Senatului. El a adaugat ca, de fapt, "va fi oferita pe tava" aceasta functie puterii.

×