x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALEGERI LOCALE 2016. Iohannis, către alegători: "Aceste alegeri sunt foarte importante. Uitaţi-vă bine la candidaţi!"

ALEGERI LOCALE 2016. Iohannis, către alegători: "Aceste alegeri sunt foarte importante. Uitaţi-vă bine la candidaţi!"

05 Mai 2016   •   20:20
ALEGERI LOCALE 2016. Iohannis, către alegători: "Aceste alegeri sunt foarte importante. Uitaţi-vă bine la candidaţi!"

Preşedintele Klaus Iohannis le-a solicitat românilor să meargă la vot pe 5 iunie şi a arătat că este important ca aceştia să analizeze din ce partid vin candidaţii, în contextul în care unele formaţiuni "mimează" reforma internă.

"Începe campania electorală pentru alegerile locale. Pe data de 5 iunie alegem primarul localităţii în care trăim, alegem Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localităţii în care trăim. Uitaţi-vă bine la candidaţi! Uitaţi-vă bine la candidaţi şi gândiţi-vă dacă cel preferat de dvs este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitaţi-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localităţii în care trăiţi. Uitaţi-vă la echipa pe care o are în spate. Uitaţi-vă la echipa de consilieri cu care vine. Uitaţi-vă dacă sunt oameni serioşi. Uitaţi-vă la candidaţi şi întrebaţi-i dacă cunosc problemele localităţii dvs, dacă vin cu soluţii", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În opinia şefului statului, este important de văzut şi din ce partid vin candidaţii. "Vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel. Nu este adevărat! Nu toţi sunt la fel", a spus Iohannis.

El a amintit că în urmă cu şase luni a cerut partidelor politice să se reformeze. "Unii au luat-o foarte în serios, au început procesul de reformă internă. Alţii mimează reforma. Este important şi partidul din care provine candidatul", a arătat Iohannis.

Şeful statului le-a solicitat românilor să meargă la vot.

"Urmăriţi campania electorală, mergeţi la adunările electorale, întrebaţi candidatul dvs cum vede dezvoltarea localităţii, puneţi întrebări incomode, evaluaţi-l, iar la sfârşit vă rog să mergeţi la vot. Din patru în patru ani destinul localităţii dvs este în votul dvs. Exercitaţi-vă acest vot!", a conchis Iohannis. AGERPRES

×