x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce grei din PDL au ratat intrarea în Parlament. Plus, o ratare senzațională și una anonimă

Ce grei din PDL au ratat intrarea în Parlament. Plus, o ratare senzațională și una anonimă

11 Dec 2012   •   17:30
Ce grei din PDL au ratat intrarea în Parlament. Plus, o ratare senzațională și una anonimă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Theodor Baconschi, Sulfina Barbu, Cristian Boureanu, Radu F Alexandru, William Brînză sau Vasile Gherasim sunt câțiva dintre greii din PDL care n-au obținut un scor suficient de mare la alegerile parlamentare din 2012 pentru a intra în Parlament, nici măcar la redistribuirea voturilor.

Fostul prim-vicepreşedinte PDL, Theodor Baconschi a pierdut în colegiul patru pentru Senat, din Iași, în fața fostei sale colege de partid, Mihaela Popa, care a trecut la PNL, în mai 2012. Baconschi a obținut 19% din voturi, în timp ce Mihaela Popa a luat 60% din voturi. Baconschi se mândrește, însă, că a obținut cu patru procente peste media ARD, la Senat.

”Am candidat într-un presupus “oraș roșu”, în condiții de extremă dificultate. Scorul obținut, cu patru puncte peste media națională ARD la Senat, va fi oricum folositor în complicatul algoritm al redistribuirii. (...) Reconstrucția dreptei nu va mai putea fi amânată de nimeni. Voi continua să îndrăgesc Iașul și să țin legătura cu toți prietenii pe care mi i-am câștigat aici”, a comentat Baconschi rezultatele votului, pe blog.

Sulfina Barbu a concurat cu liberalul Eurgen Nicolaescu, în sectorul patru din București, același colegiu în care câștigase mandatul de parlamentar în 2008. În ciuda campaniei aprinse între Sulfina Barbu și Eugen Nicolaescu, în care fostul ministru al sănătății fusese numit ”caniș”, printre altele, de fosta ministră a muncii, Sulfina Barbu nu a putut obține un scor suficient de mare pentru a obține un loc în Parlament. Astfel, Sulfina Barbu a obținut 22,48% din voturi, în timp ce Nicolaescu a ieșit pe primul loc cu 63,79%.

Cristian Boureanu a schimbat colegiul în care candidase în 2008 (în Argeș), cu unul din Vaslui, însă nu a reușit să strângă suficiente voturi pentru a intra în Parlament. Boureanu, alături de soția sa, Valentina Pelinel, au făcut și pe chelnerii în campanie, împărțind sarmale la Huși, însă scorul la alegeri a fost zdrobitor, două treimi din voturi revenind USL. Astfel, Boureanu a obținut 23,14% din voturi, în timp ce candidatul USL, Toader Dima, a luat 62,23%.

Nu a intrat în Parlament nici președintele formațiunii ”Noua Republică”, Mihail Neamțu, cooptat în ARD. Neamțu, care a candidat în Arad, a obținut 32.10% din voturi, față de contracandidatul USL, Flavius-Luigi Măduța, care a luat 50,66%.

Senatorul Radu F. Alexandru, care a candidat la colegiul 9 din Capitală, a pierdut la scor în fața lui Cătălin Croitoru, de la PSD, fiind întrecut chiar și de candidatul PPDD, Diana Voiculescu. Radu F. De altfel, Alexandru a criticat organizația PDL din București pentru campania slabă făcută în capitală, lansând în același timp semnale către PNL, în vederea unei viitoare alianțe de după alegeri. Radu F. Alexandru a obținut 15,84% din voturi, în timp ce Diana Voiculescu a luat 15,86%, iar Cătălin Croitoru 64,94%.

William Brînză, candidatul ARD pentru diaspora din partea PDL a pierdut și el locul de deputat, după ce a ieșit pe locul trei în opțiunile românilor care trăiesc în Europa. Chiar în preziua alegerilor, Brînză a fost subiectul unui comunicat de presă al Episcopiei Bisericii Ortodoxe din Spania, în care se specifica că Brînză nu a donat o mare sumă de bani Bisericii, așa cum acesta povestitse la mai multe postrui TV. Brînză a obținut 29,81% din voturi, fiind întrecut de candidatul USL, Victor Socaciu, cu 31,22% și candidatul PPDD, Aurelian Mihai, cu 32,07%.

Un alt perdant este Vasile Gherasim (ARD), fostul primar al sectorului 1, din București, care a fost învins la scor de candidatul USL, Titus Corlățean. Astfel, Gherasim a obținut 22,16% din voturi, față de Corlățean, care a luat 64,95% din voturi.

Printre numele grele care au ratat Parlamentul se numără însă și președintele PPDD, Dan Diaconescu, care a obținut doar 33,48% din voturile gorjenilor, față de contracandidatul Victor Ponta, care a strâns 60,07% din voturi.

Un alt perdant este președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, care a fost cooptat în ARD și a devenit un fervent susținător al președintelui Băsescu. Pavelescu a candidat în Vâlcea, pentru Camera Deputaților, însă a pierdut zdrobitor în fața candidatului USL, Constantin Rădulescu. Astfel, Pavelescu a obținut 16,60% din voturi, în timp ce Rădulescu a luat 66,60% din voturi. 

×