x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Gheorghe Funar cere anularea alegerilor. Vezi de ce

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Gheorghe Funar cere anularea alegerilor. Vezi de ce

02 Noi 2014   •   20:57
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Gheorghe Funar cere anularea alegerilor. Vezi de ce

Candidatul independent la prezidenţiale Gheorghe Funar cere Biroului Electoral Central (BEC) anularea alegerilor din 2 noiembrie şi reluarea lor deoarece nu s-ar fi asigurat egalitatea cetăţenilor în faţa legii prin 'încălcarea' dreptului de a vota al cetăţenilor români aflaţi în străinătate.

El a adresat o cerere preşedintelui BEC, prin care cere reluarea alegerilor prezidenţiale în 9 sau 16 noiembrie. 'Vă solicit să decideţi anularea alegerilor desfăşurate în ziua de 2 noiembrie a.c pentru funcţia de preşedinte al României şi să hotărâţi reluarea lor, cu respectarea întocmai a Constituţiei României şi a Legii nr.370/ 2004, pentru ziua de 9 sau 16 noiembrie 2014, urmând ca eventualul tur doi al alegerilor prezidenţiale să fie programat pentru ziua de 23 sau 30 noiembrie 2014', spune Funar în adresa sa.

De asemenea, el consideră că 'a fost încălcat cu premeditare dreptul de vot' a peste trei milioane de cetăţeni români aflaţi în străinătate. Gheorghe Funar mai spune că ar fi fost încălcate şi drepturile celor 14 candidaţi la Preşedinţie.

×
Subiecte în articol: alegeri prezidentiale 2014