x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Aleşii poporului au iniţiative “efectiv” trăznite

Aleşii poporului au iniţiative “efectiv” trăznite

de Marius Gîrlașiu    |    12 Mai 2016   •   16:01
Aleşii poporului au iniţiative “efectiv” trăznite

Senatorii şi deputaţii au idei mai mult decât ciudate. Unii dintre aleşi frizează ridicolul cu propuneri legislative care nu mai au nevoie de niciun comentariu. Cel mai tânăr membru al Senatului s-a gândit că persoanele care fac evaziune fiscală şi spală bani pot scăpa de răspunderea penală dacă “regretă efectiv” fapta comisă.

Conceptul de “regret efectiv” ar putea fi introdus în Codul Penal dacă iniţiativa senatorului Mihai Alfred Laurenţiu Antonio va deveni literă de lege. Senatorul de 34 de ani vrea ca Justiţia să funcţioneze întocmai ca spovedania. Mărturiseşti că “regreţi efectiv” fapta comisă, iar judecătorul te iartă de păcate şi te unge cu mir exact ca un preot. Recent, deputatul PSD Cătălin Rădulescu s-a gândit să desfiinţeze radarele rutiere formate din “miliţieni pândari care vor doar şpagă”, dar a bătut în retragere în urma criticilor de pe facebook. Vara trecută, mai mulţi deputaţi au iniţiat un proiect de lege prin care cetăţenii erau invitaţi să doneze bani pentru dotarea armatei române, primind în schimb grade militare în funcţie de sumele depuse. Românii cu dare de mână ar fi putut ajunge chiar şi generali ai oştirii române dacă bugetul le-ar fi permis să plătească, de exemplu, banii pentru achiziţionarea unui tanc.

Piscină şi saună în Parlament

În decembrie anul trecut, peste 3000 de ciobani s-au ciomăgit cu jandarmii în faţa Parlamentului. Motivul? O prevedere absurdă din legea vânătorii care limita numărul de câini la stână şi interdicţie la păşunat din decembrie până în aprilie. La începutul anului, aleşii s-au gândit să dărâme gardul care împrejmuieşte Casa Poporului pentru a-i aduce pe oamenii de rând mai aproape de clasa politică. Deputatul Ovidiu Raeţchi şi alţi liberali au avut temerara idee care ar fi presupus transformarea parcului din curtea Parlamentului într-o grădină de vară. În 2013, aleşii s-au gândit să aibă beauty & spa în interiorul Parlamentului. Au vrut să investească sute de mii de euro pentru a avea piscină şi saună la locul de muncă, mai ales că în Casa Poporului există din construcţie o piscină şi o saună care nu au fost folosite niciodată şi s-au degradat cu trecerea vremii.

Aleşii pe catwalk

Tot în Parlament, aleşii s-au gândit să aibă propria farmacie, în caz că unora dintre ei le vine rău la locul de muncă. Deputaţii s-au gândit acum trei ani să facă un cod vestimentar al Parlamentului, care să-i oblige pe aleşi să se îmbrace la patru care când vin la job, însă nu s-au înţeles asupra tendinţelor. Anul trecut, mai mulţi aleşi s-au gândit să se planteze câte un copac pentru fiecare nou-născut în toate oraşele de peste 15.000 de locuitori din România. Deputatul Constantin Mazilu a intenţionat în trecut să ne scape de ora de iarnă. El a scris un proiect prin care românii ar fi adoptat doar ora de vară, pentru a ne bucura din plin de razele soarelui. Acum câţiva ani, deputatul PSD Tudor Ciuhodaru s-a gândit că n-ar fi rău să existe un buton de panică în instituţiile de învăţământ şi cele sanitare. Medicul social-democrat n-a luat totuşi în calcul cât de des s-ar panica elevii fără chef de cursuri sau pacienţii puşi pe şotii.

Anul trecut, deputatul Remus Cernea a depus un proiect pentru recunoaşterea delfinilor drept “persoane non-umane”. Tot Cernea a propus legea “toţi oamenii sunt egali, dar unii oameni sunt mai egali decât alţii”

×