x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alianta D.A. bate PSD

Alianta D.A. bate PSD

18 Mai 2004   •   00:00

Potrivit unui sondaj CURS, Alianta D.A. PNL-PD bate PSD in Bucuresti, atat la intentiile de vot pentru primarul general, cat si pentru consilieri municipali. Totodata, doar 4 partide trec pragul electoral: Alianta D.A., PSD, PRM si PUR.

Candidatii PSD ar obtine 40% daca alegerile locale pentru functiile de consilieri judeteni ar avea loc astazi, iar cei ai PNL vor intruni 20%, releva rezultatele un sondaj realizat in perioada 10-15 mai, la nivel national, de catre CURS, difuzate ieri. Pentru candidatii PRM ar vota 11%, PD - 10%, PUR - 6%, UDMR - 6%, iar pentru PNTCD, Actiunea Populara si PNG cate 1%.

Candidatul Aliantei D.A. PNL-PD la Primaria Generala a Capitalei, Traian Basescu, este creditat cu 42% din intentiile de vot ale bucurestenilor. El este urmat de candidatul PSD, Mircea Geoana, cu 39%, Monica Tatoiu PUR cu 7%, Dumitru Dragomir (PRM) - 7%, Victor Ciorbea (PNTCD) - 3% si Mugur Ciuvica (AP) - 1%.

35% dintre persoanele intervievate au declarat ca sunt nehotarate sau ca nu stiu cu cine ar vota in alegerile locale pentru Bucuresti.

APRECIERI. Pe de alta parte, 82% dintre bucuresteni au o parere foarte buna despre candidatul PSD pentru functia de primar general al Capitalei, Mircea Geoana, in timp ce procentul locuitorilor Capitalei care au o parere foarte buna despre Traian Basescu este de 73%. Monica Tatoiu, candidatul PUR la Primaria Capitalei, se bucura de aprecierea a 37% dintre bucuresteni, in timp ce despre Dumitru Dragomir au o parere foarte buna 26% dintre persoanele intervievate. Despre Victor Ciorbea au o parere foarte buna 27% dintre repondenti, iar candidatul AP, Mugur Ciuvica, se bucura de aprecierea a doar 12% dintre cei chestionati.

CONSILIERI. In ceea ce priveste intentiile de vot pentru functiile de consilieri municipali, candidatii Aliantei PNL-PD sunt creditati cu 42%, candidatii PSD - cu 38%, cei ai PRM - cu 9%, PUR - 7%, PNTCD - 3%, AP - 1%. Cat priveste interesul manifestat pentru campania electorala, 52% dintre cei intervievati au declarat ca urmaresc campania din mass-media (televiziune, radio, presa), iar 48% ca nu sunt interesati de acest lucru. Sondajul a fost efectuat in perioada 10-15 mai in cadrul Programului de pregatire a Exit-Poll-ului pentru alegerile locale, pentru postul de televiziune Antena 1. Esantionul a cuprins 1.200 de subiecti.

×
Subiecte în articol: politic