x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alianța Dreapta Unită, sprijin pentru Republica Moldova

Alianța Dreapta Unită, sprijin pentru Republica Moldova

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2024   •   13:43
Alianța Dreapta Unită, sprijin pentru Republica Moldova

Peste o mie de participanți au fost duminică la evenimentul „Dreapta Unită la Chișinău: viitorul Moldovei în Uniunea Europeană”.

„Trebuie să credem, împreună, că există soluții în interiorul politicii. Politica nu trebuie să fie ceva de care să fugim, ci trebuie să țină democrația vie. Am venit în Chișinău ca un prieten care vrea ca Moldova să aibă succes, să se dezvolte și să prospere în Europa. Vom susține parcursul european al Moldovei, din Parlamentul European și de la guvernare, cu toată forța. Cei peste 1 milion de moldoveni care sunt deja cetățeni europeni trebuie să știe că nu sunt singuri, că au un partener în USR și Dreapta Unită”, a afirmat, în cadrul reuniunii de la Chișinău, liderul USR, Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă al Alianței Dreapta Unită.

„Împreună cu preşedintele Cătălin Drulă şi preşedintele Ludovic Orban, am venit astăzi (duminică - n.r.) la Chișinău pentru a reîntări angajamentul nostru pentru viitorul comun al românilor din Republica Moldova şi al României în UE. Acesta este destinul nostru şi angajamentul Dreptei Unite pentru a lupta în fiecare zi, de la Bruxelles, să ne fie auzită vocea, iar acest tărâm românesc să nu fie abandonat şi idealurile noastre să se îndeplinească. Românii de aici îşi doresc la fel de mult să se bucure de libertate, de limba română, să îşi regăsească demnitatea. Pe aceşti trei piloni stă dezideratul românilor din Republica Moldova", a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Delegația Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei, și-a arătat sprijinul pentru aspirațiile europene ale Moldovei.

Potrivit sursei citate, Dreapta Unită își propune să crească sprijinul financiar pentru Republica Moldova, identificând surse de finanțare suplimentare din bugetul UE.

O altă preocupare a europarlamentarilor Dreapta Unită va fi promovarea alocării de fonduri pentru contracararea subversiunilor rusești, precum și sporirea participării Republicii Moldova la programe UE precum Horizon Europe, Fiscalis, Customs, LIFE, EU4Health, Erasmus+, Erasmus Mundus și alte proiecte ce au impact direct asupra calității vieții cetățenilor, mai arată sursa citată.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă republica moldova