x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alianţa România Dreaptă s-a înregistrat la BEC. Preda: ” AMR-ul guvernului USL arată 84 de zile”

Alianţa România Dreaptă s-a înregistrat la BEC. Preda: ” AMR-ul guvernului USL arată 84 de zile”

de Agerpres    |    16 Sep 2012   •   10:42
Alianţa România Dreaptă s-a înregistrat la BEC. Preda: ” AMR-ul guvernului USL arată 84 de zile”

Alianta Romania Dreapta (ARD) - formata din Partidul Democrat Liberal (PDL), Partidul Forta Civica si Partidul National Taranesc Crestin Democrat (PNTCD) - a fost inregistrata, azi, la Biroul Electoral Central, pentru alegerile legislative din 9 decembrie.

'Vreau sa le transmit copresedintilor USL, ca doi fosti militari - cred ca au facut armata, desi nu arata ca au facut armata - ca AMR-ul acestui guvern si carierei lui politice arata astazi 84. Domnule Ponta, au mai ramas 84 de zile. (...) I-am spus domnului Ponta AMR-ul, astazi s-a depus juramantul, vorbim aceeasi limba', a spus Cezar Preda, dupa depunerea documentelor ARD la BEC.

Liderul democrat-liberal a evitat sa precizeze ce procent isi propune noua alianta pentru alegerile legislative, insa a precizat ca principalul obiectiv este guvernarea.

'Asta (procentul propus - n.r.) vorbiti cu presedintele partidului. Orice partid serios si orice alianta isi propune acest obiectiv principal de a guverna Romania dupa principiile si programul de guvernare pe care il construieste. Alianta Romania Dreapta are deja construit programul de guvernare pentru 2012-2016. Bineinteles ca ne propunem sa fim cel mai important partid din Romania, PDL, avand in vedere ca USL este formata din patru partide', a spus Cezar Preda.

Prim-vicepresedintele PDL si-a orientat discursul electoral de dupa inregistrarea ARD la BEC in primul rand spre romanii din strainatate.

'BEC ne-a inregistrat cererea, este numarul 1. Iata, este prima alianta care intra in batalie pe 9 decembrie, pentru Romania si pentru Europa. Suntem partide care am constituit o alianta sa aratam Europei ca noi vrem sa fim europeni, sa le aratam romanilor din strainatate ca noi suntem europeni si ca ei sunt europeni, si ne vom bate cu USL care a dovedit ca nu vrea sa fie europeana, ca nu vrea sa guverneze pentru romani si care a dovedit ca vrea numai scandal si transfera ura impotriva presedintelui Romaniei cu neputinta pentru viata de zi cu zi a fiecarui roman', a mai declarat Preda.

Liderii PDL, Partidului Forta Civica si Partidului National Taranesc Crestin Democrat PNTCD - Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu - au semnat duminica, la sediul central al PDL, Protocolul Aliantei partidelor de dreapta.

×