x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu acuză PSD-ul de miopie politică

Alina Gorghiu acuză PSD-ul de miopie politică

15 Iul 2020   •   10:55
Alina Gorghiu acuză PSD-ul de miopie politică

PSD a dat dovezi de miopie politică în această perioadă de pandemie, declară la RFI senatoarea PNL Alina Gorghiu, în condițiile în care social-democrații blochează legea carantinei și izolării la Senat.

Alina Gorghiu critică atitudinea PSD, care blochează legea carantinei și izolării la Senat: „Dacă PSD s-ar fi luptat pentru sănătatea publică cum s-a luptat pentru cei acuzați de corupție, aveam legea asta în două ore (...). Suntem singura țară din Europa în care Guvernului îi sunt luate toate pârghiile pentru apărarea sănătății cetățenilor și mai suntem singura țară care are un partid numit PSD, un partid de Opoziție, care pune piedici Guvernului, în condiții de pandemie".

Senatoarea PNL acuză PSD-ul de miopie politică: „Am văzut luni la ședința CEX de la PSD ceva ce nu credeam că o să mai văd, o ședință ținută la 48 de ore după ce Senatul primise inițiativa legislativă și ar fi trebuit să dezbată, o ședință la care PSD a văzut totul atât de roz și luminos, încât au spus că blochează dezbaterea pe legea carantinei și a izolării, o dovadă de miopie politică cum mie rar mi-a fost dat să văd în politica românească (...). În aceste vremuri de mari încercări, PSD a tratat într-o manieră incalificabilă nevoia de a avea un cadru legislativ care să ajute autoritățile publice să intervină în această criză sanitară".

Întrebată dacă nu a greșit și Guvernul Orban, pentru că a intervenit prea târziu, în condițiile în care bilanțul Covid-19 a crescut constant în ultimele săptămâni și dacă Executivul a ezitat să fie mai ferm, pentru că este an electoral, Alina Gorghiu a răspuns: „S-au dat zeci de mii de amenzi (...), s-au făcut zeci de controale (...). Guvernul a arătat imposibilul în aceste luni (...). Au fost suficiente provocări prin care Guvernul PNL a trecut și nu a lăsat deloc garda jos. Nu cred că s-a gândit nici măcar o secundă la alegeri".

 Mediafax

×
Subiecte în articol: alina gorghiu