x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Este anormal şi nejustificat să discuţi măriri de salarii sectorial

Alina Gorghiu: Este anormal şi nejustificat să discuţi măriri de salarii sectorial

12 Oct 2015   •   20:37
Alina Gorghiu: Este anormal şi nejustificat să discuţi măriri de salarii sectorial

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni seara, într-o emisiune televizată, referindu-se la mărirea salariilor profesorilor cu 15% anunţată de primul ministru Victor Ponta, că "este anormal şi nejustificat să discuţi de măriri de salarii sectorial".

Ea a afirmat că PNL nu se va opune niciodată unor măsuri în sistemul bugetar care sunt sustenabile, reiterând că educaţia şi sănătatea sunt domenii prioritare pentru formaţiunea pe care o conduce, însă este nevoie de o lege a salarizării realizată pe criterii de "predictibilitate şi echitate".

"Poziţia PNL vizavi de mărirea salariilor nu va fi una care să ţină cont de capitalul electoral pe care îl va câştiga în urma poziţiei publice. Educaţia şi sănătatea sunt categoric două domenii prioritare pentru PNL, însă este anormal şi nejustificat să discuţi măriri de salarii sectorial, pe bucăţele. Pentru că de 25 de ani în domeniul salarizării bugetarilor s-au luat măsuri haotice, niciodată nu s-a pus pe masă aşa cum trebuie o lege în care să se discute pentru toţi la comun în funcţie de ceea ce trebuie să se facă pe nişte criterii simple - predictibilitate şi echitate. Niciodată PNL nu se va opune unor măsuri în sistemul bugetar care sunt sustenabile, (...) Cum adopţi o asemenea ordonanţă fără să ştii, nu cunoşti impactul bugetar, în condiţiile în care nu ţi-ai creionat bugetul pe 2016?", a spus Alina Gorghiu.

Liderul PNL a mai adăugat că nu ştie dacă Victor Ponta s-a consultat în această privinţă cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că oferta Guvernului pentru sindicatele din Educaţie este o creştere salarială de 15% de la 1 decembrie. Premierul a explicat că majorarea salarială va ajunge în 2015 la 25% pentru profesori, acelaşi procent pe care l-au primit şi medicii.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu