x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Parlamentarii liberalii intră de luni în grevă japoneză

Alina Gorghiu: Parlamentarii liberalii intră de luni în grevă japoneză

29 Sep 2015   •   23:48
Alina Gorghiu: Parlamentarii liberalii intră de luni în grevă japoneză

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că a luat o decizie extremă şi că de luni parlamentarii liberali vor intra în grevă japoneză, în semn de protest faţă de situaţia privind adoptarea legii votului prin corespondenţă.

Alina Gorghiu a precizat că la întoarcerea în ţară a preşedintelui Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Statele Unite, ar trebui să fie programată o nouă rundă de consultări.

''Vreau să insist, pentru că e o nedreptate să fim băgaţi în aceeaşi oală cu PSD, dar cred că la întoarcerea preşedintelui în ţară, fiind pe ultima sută de metri în care putem adopta această lege, a votului prin corespondenţă, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016 având această modalitate alternativă de vot, va trebui să aibă loc o ultimă rundă rundă de consultări. Nu-i sugerez preşedintelui ce să facă, dar eu aş simţi această nevoie, ca lider de partid politic care a epuizat foarte multe etape pentru a onora obligaţia faţă de diaspora, pe care PSD-ul o detestă. Astăzi am luat încă o decizie, aş putea să spun chiar extremă din punct de vedere al gesturilor parlamentare. O să avem de luni grevă japoneză a parlamentarilor, mergem la muncă dar vom critica povestea cu votul prin corespondenţă pe toate canalele', a spus Gorghiu.
Legea votului prin corespondenţă are ca dată limită începutul lunii noiembrie pentru a putea fi aplicată la alegerile de anul viitor. 

Agerpres

×
Subiecte în articol: alina gorghiu