x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alina Gorghiu: Se discută posibilitatea organizării unei sesiuni extraordinare

Alina Gorghiu: Se discută posibilitatea organizării unei sesiuni extraordinare

11 Iun 2019   •   14:44
Alina Gorghiu: Se discută posibilitatea organizării unei sesiuni extraordinare

Vicepreşedintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat marţi că există posibilitatea ca, imediat după sesiunea ordinară care se încheie pe 30 iunie, să fie organizată o sesiune extraordinară a Parlamentului în care să fie finalizată soluţia legislativă privind votul din diaspora.

"Se discută şi posibilitatea organizării unei sesiuni extraordinare, a extinderii sesiunii ordinare, (...) în măsura în care nu vom fi gata cu soluţiile legislative care să facă alegerile din diaspora să se desfăşoare în parametri normali. Sper să nu fie însă cazul. Vom vedea însă acest lucru imediat ce comisia va fi constituită şi stabilit un calendar în care trebuie să elaboreze soluţia legislativă pe care ne-o dorim", a spus Gorghiu la Senat. 

Birourile permanente reunite au aprobat să avanseze plenului comun al celor două Camere propunerea de constituire a unei comisii comune speciale a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru dezbaterea, în procedură de urgenţă, a propunerilor legislative care vizează îmbunătăţirea modului de votare în diaspora.

Potrivit Alinei Gorghiu, plenul reunit al Parlamentului va aproba constituirea comisiei în şedinţă comună, care va avea loc, cel mai târziu, săptămâna viitoare, la citirea moţiunii de cenzură pe care urmează să o depună Opoziţia. AGERPRES

×
Subiecte în articol: alina gorghiu