x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Alo, domnul Modrogan?"

"Alo, domnul Modrogan?"

de Oana Stancu Zamfir    |    13 Sep 2005   •   00:00
"Alo, domnul Modrogan?"

Secretarul de stat de la Invatamant, Paloma Petrescu, a provocat rasete in PD, dar si manie dupa ce a cerut sa comunice telefonic cu "Dl Modrogan", numele din adresa sediului PD. Gafa ar putea sa o coste insa scaunul din minister.

PD va decide maine in Biroul Permanent care sunt secretarii de stat pe care ii va inlocui la remanierea mica. In urma audierilor de saptamanile trecute, pe lista neagra sunt inscrisi mai multi secretari de stat si sefi de agentii, insa doar doua nume sunt cu siguranta pe tobogan: Radu Mircea Popescu, secretar de stat pentru comunitati locale in MAI, si Aurel Pana, seful de la Apele Romane. Sub semnul intrebarii se afla si secretarul de stat de la minerit, Ionel Mantog, pe care PD l-a pus in functie desi numele sau este implicat in scandalul stramutatilor de lux de la Societatea Nationala a Lihnitului Oltenia, unde Mantog a fost director de resurse umane si legislatie. Numirea a fost facuta desi Politia din Gorj investiga prejudiciile substantiale aduse companiei si bugetului de stat prin ridicarea cartierului de lux, denumit "Primaverii", din Targu-Jiu, unde s-au instalat lideri sindicali si directori din CNLO. In plus, filiala Gorj a PD transmisese deja conducerii partidului o scrisoare in care se opunea numirii lui Mantog in orice functie. Acum proasta relatie cu filialele PD este invocata tocmai pentru schimbarea lui Mantog din functi.

Alti trei secretari de stat au primit referinte proaste din teritoriu sau din partea unor lideri PD, dar sunt sustinuti de ministri lor sau de o alta parte a conducerii PD decat cea care ii critica. Este vorba despre Ioan Ion, secretarul de stat pentru armanent din MApN, fost consilier al lui Sorin Frunzaverde pe cand acesta detinea portofoliul Apararii si care a intervenit in sedinta conducerii PD pentru fostul sau subaltern. Seful de la Administratia Nationala a Drumurilor, Aurel Balut, este criticat de unii lideri PD, printre care ministrul Integrarii, Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor, insa este aparat de actualul ministru, Gheorghe Dobre. La fel se intampla si in privinta secretarului de stat pentru Invatamant preuniversitar, Paloma Petrescu. Din organizatiile PD la adresa acesteia au sosit reclamatii cum ca mentine pe post pesedisti care nu fusesera numiti pe criteriul competentei, ca nu se consulta cu organizatiile cand numeste inspectori etc. Ministrul Miclea o sustine insa tocmai pentru ca ar fi foarte competenta si mana lui dreapta in minister. In plus, Paloma Petrescu este o veche cunostinta a familiei Basescu.

TELEFONUL BUCLUCAS. Insa Paloma Petrescu a intrat in dizgratia liderilor PD din alt motiv. Cand i s-a cerut sa predea un raport de activitate la Modrogan, doamna Petrescu a sunat la cabinetul presedintelui PD, la sediul central din Aleea Modrogan nr. 1, si a cerut sa i se faca legatura cu... "Domnul Modrogan". Dincolo de hohotele de ras, pedistii au inteles insa ca "doamna ministru", fost inspector general la Constanta, numita de PSD, nu stie nici macar unde se afla sediul PD.

×
Subiecte în articol: politic stat