x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alt termen pentru sefii Parlamentului

Alt termen pentru sefii Parlamentului

de Gabriela Antoniu    |    22 Oct 2005   •   00:00
Alt termen pentru sefii Parlamentului

Presedintele PD, Emil Boc (foto), a afirmat ieri, la Bistrita, ca presedintii celor doua Camere ale Parlamentului vor fi schimbati pana la sfarsitul lunii noiembrie, informeaza Rompres. Liderul democrat spera ca prevederile din noile regulamente ale Senatului si Camerei Deputatilor privind revocarea presedintilor acestor foruri legislative sa fie considerate legitime de Curtea Constitutionala. Nu exista nici o prevedere legala care sa sustina contrariul, a afirmat Boc. Sfarsitul lunii noiembrie este al treilea termen pe care si l-a propus coalitia pentru schimbarea lui Adrian Nastase si a lui Nicolae Vacaroiu de la sefia Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului. Primul termen a fost stabilit la 15 septembrie prin protocolul semnat de liderii coalitiei la 10 august, iar cel de-al doilea, la sfarsitul acestei luni.

SEFII CJ. Cat priveste schimbarea presedintilor de consilii judetene, Boc a reiterat ideea ca nu este vorba "de o vanatoare de vrajitoare la adresa presedintilor de consilii ai PSD". Potrivit liderului PD, coalitia guvernamentala sustine in continuare aplicarea imediata, si nu in 2008, a modificarii Legii administratiei publice locale. Emil Boc, a participat la adunarea generala a Asociatiei Municipiilor din Romania, gazduita la Bistrita. Aici, primarii de municipii au cerut ca prin Legea administratiei publice locale, modificata si completata printr-un proiect al MAI, primarii sa aiba mai multa putere si autonomie si sa devina niste "prim-ministri" ai oraselor pe care le conduc.

DISPUTA. Cum liderul UNCJR, Liviu Dragnea, a declarat pentru Rompres ca sunt cel putin trei presedinti de Consilii Judetene ai Aliantei care au fost sunati de seful CJ Calarasi, Raducu Filipescu (PNL), pentru a nu participa la reuniunea UNCJR de la Bistrita, Emil Boc a negat acest lucru. El a spus ca absenta reprezentantilor Aliantei nu are conotatii politice si ca "nu este absolut nimic premeditat. Am aflat si eu, cu surprindere, ca nu sunt prezenti". Au absentat de la reuniunea la care au participat doar reprezentantii PSD si PRM, sefii CJ Alba - Ion Dumitrel (PD), Caras-Severin - Sorin Frunzaverde (PD), Brasov - Aristotel Cancescu (PNL), Bihor - Kiss Alexandru (UDMR), Maramures - Marinel Kovacs (PNL) si Timis - Constantin Ostaficiuc (PD). (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: politic