x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Amalia Năstase: Land of choice inspirat de la Eventures

Amalia Năstase: Land of choice inspirat de la Eventures

de Elena Stan    |    25 Aug 2009   •   00:00

Amalia Năstase a făcut lumină în ceea ce priveşte evenimentele organizate de firma Eventures la Paris în data de 5 iunie cu ocazia debutului campaniei de promovare internaţională „România- land of choice“.



Deoarece între data desemnării firmei câştigătoare de către Ministerul Turismului şi organizarea evenimentului în sine a fost o perioadă foarte scurtă, respectiv 24 de ore, membrii comisiei de anchetă au avut unele nelămuriri. În urma audierii Amaliei Năstase s-a aflat că firma Eventures ştia de dorinţa ministerului Turismului de a organiza evenimentele de la Paris încă din data de 28 aprilie când a fost semnat parteneriatul dintre Ministerul Turismului şi BRD.

De asemenea, Amalia Năstase a spus că pe 27 mai au făcut ministerului turismului o „propunere creativă" cu privire a organizarea evenimentelor de la Paris. Spre bucuria celor de la Eventures, cei de la MT s-au inspirat din acea propunere în vederea realizării caietului de sarcini. „Ministerul Turismului s-a inspirat din propunerea noastră creativă în realizarea caietului de sarcini pentru derularea evenimentului de la Paris", a explicat Răzvan Vasilescu, partenerul de afaceri al Amaliei Năstase.

Reprezentanţii Eventures făcuseră rezervări la avion cu mult înainte ca firma să fie desemnată câştigătoare.
„Rezervările la avion erau făcute din timp. Orice firmă care se respectă face acest lucru. Tocmai am făcut cheltuieli de 300.000 de lire sterline pentru un contract pe care nu l-am semnat, însă suntem în aşteptare", a declarat Amalia Năstase. Mai mult, aceasta a explicat că dacă firma sa nu câştiga licitaţia pentru organizarea evenimentelor de la Paris avea de gând să ceară drepturi de autor deoarece ministerul s-a inspirat din propunerea creativă venită de la Eventures.

Amalia a lăumurit şi neclarităţile cu privire la diferenţele de sume comunicate de minister şi totalul facturii ce urmează să fie încasată de firma Eventures. „Deoarece dineul pentru cele 100 de persoane a fost plătit de cei de la Biroul de turism de la Paris şi Gheorghe Hagi nu s-a mai prezentat au apărut acele diferenţe de sume. Din această cauză s-a ajuns de la 66.000 de euro la 46.000 de euro", a explicat Amalia Năstase.

Răzvan Vasilescu a spus că firma Eventures are capacitatea de a organiza evenimente de asemenea amploare într-o singură zi. „Avem tipografia proprie şi ne-a fost foarte uşor să realizăm toată partea de producţie. În plus aveam pe stoc cele 500 memory stickuri, 400 de cărţi poştele, 50 de tricouri polo, 50 de mingi etc. Deoarece aveam pe stoc memory stickurile au fost de 512 MB şi nu de 1 giga aşa cum era prevăzut în caietul de sarcini", a explicat Vasilescu.

Din procesul verbal de recepţie de către MT a evenimentului organizat la Paris de firma Amaliei Năstase reiese că era trecută pentru decontare suma de 10.000 euro pentru prestaţia lui Ilie Năstase în meciurile demonstrative. Membrii comisiei au sesizat însă faptul că în perioada respectivă Ilie Năstase era deja prezent la Turneul de tenis de la Paris, având un contract în acest sens. Întrebată de membrii comisiei despre acest aspect, Amalia Năstase a recunoscut că soţul său era prezent la Paris, dar a susţinut că Ilie Năstase avea un contract pentru Turneul de tenis de la Roland Garros care se desfăşura în afara Parisului , pe când evenimentul în care a fost implicat şi Ministerul Turismului a avut loc în centrul Parisului, pe esplanada din faţa primăriei.

Niciun angajat al BRD, citat ieri la Comisie, nu s-a prezentat la audieri, dar banca a transmis o serie de documente. Reprezentanţii BRD au spus în repetate rânduri că există o clauză de confidenţialitate cu privire la parteneriatul pe care BRD îl are cu Ministerul Turismului şi au refuzat să facă publice datele.

×
Subiecte în articol: politic comisia udrea