x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ambasador: Potenţialul economic al României şi al relaţiilor economice bilaterale trebuie prezentate în Germania

Ambasador: Potenţialul economic al României şi al relaţiilor economice bilaterale trebuie prezentate în Germania

03 Sep 2013   •   21:30
Ambasador: Potenţialul economic al României şi al relaţiilor economice bilaterale trebuie prezentate în Germania

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, a caracterizat luni relaţiile economice româno-germane drept "extraordinare", adăugând însă că viaţa economică din România "nu se desfăşoară doar sub cer senin". Ambasadorul Werner Hans Lauk şi-a început mandatul la Bucureşti în luna iulie, informează agerpres.ro.

Diplomatul a subliniat, la o întâlnire cu membrii Camerei de Comerţ şi Industrie româno-germane, că relaţiile economice dintre cele două state constituie un domeniu esenţial al cooperării bilaterale, realizându-se "bunăstare pentru ambele părţi". "Dacă este să vedem întreaga paletă a relaţiilor economice româno-germane, acestea se află într-o situaţie extraordinară. Germania ocupă primul loc în ceea ce priveşte importurile şi exporturile în România şi este un investitor semnificativ în ţară. Produsele germane sunt foarte apreciate, standardele germane de calitate sunt considerate optime, iar Camera de Comerţ şi Industrie româno-germană are capacitatea de a vă reprezenta interesele", le-a transmis ambasadorul oamenilor de afaceri.

El i-a asigurat pe membrii Camerei de Comerţ şi Industrie româno-germane că, în timpul mandatului său la Bucureşti, le va trata cu responsabilitate interesele. "Viaţa economică din România ştiţi că nu se desfăşoară doar sub cer senin. Importante sunt condiţiile juridice, locul de efectuare a investiţiilor şi mulţi dintre dumneavoastră s-ar putea întreba pentru ce mai e necesar ca ambasadorul german să se preocupe de relaţiile economice. (...) Întâi, ceva ce vă este cunoscut din activitatea cotidiană - nu tot ce sclipeşte este aur şi înţeleg că mulţi dintre dumneavoastră au dificultăţi la locul în care îşi desfăşoară activitatea în România. Unii dintre dumneavoastră au de a face cu probleme birocratice, de infrastructură sau de natură socială şi politică, ce pot să afecteze o întreprindere solidă (...) şi au nevoie de sprijin", le-a mai spus ambasadorul, asigurându-i pe membrii Camerei de Comerţ şi Industrie româno-germane că le va fi alături în soluţionarea problemelor cu care se confruntă.

El a susţinut că, în colaborarea cu Executivul de la Bucureşti, poate semnala deciziile sau evoluţiile de natură să afecteze relaţiile bilaterale.

"În colaborarea noastră cu Guvernul român, ne permitem şi atenţionarea asupra unor decizii sau evoluţii care ar putea, în anumite condiţii, să aibă impact asupra relaţiilor bilaterale", a completat Werner Hans Lauk.

Referindu-se la aspectele pozitive ale cooperării economice, el a arătat că "poveştile de succes scrise" de oamenii de afaceri nu corespund întotdeauna cu imaginea României în Germania. "De aceea, cred că e o sarcină de a transmite în Germania potenţialul economiei României şi al relaţiilor economice româno-germane. (...) Germania - întreprinderile şi întreprinzătorii germani - sunt parteneri de viitor ai României. Cu toţii ne dorim ca această ţară să profite şi mai mult şi într-un mod mai reuşit de apartenenţa la Uniunea Europeană", a subliniat Werner Hans Lauk.

Ambasadorul Werner Hans Lauk şi-a început mandatul la Bucureşti în luna iulie, succedându-i în acest post lui Andreas von Mettenheim. 

×
Subiecte în articol: ambasadorul germaniei