x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ambasadorul SUA în România: Ceea ce vedem în Israel și în Ucraina sunt atacuri menite să distrugă democrațiile vecine de către Putin și de către Hamas

Ambasadorul SUA în România: Ceea ce vedem în Israel și în Ucraina sunt atacuri menite să distrugă democrațiile vecine de către Putin și de către Hamas

de Redacția Jurnalul    |    01 Noi 2023   •   12:30
Ambasadorul SUA în România: Ceea ce vedem în Israel și în Ucraina sunt atacuri menite să distrugă democrațiile vecine de către Putin și de către Hamas
Sursa foto: Antena 3 CNN

Ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Ann Kavalec, a acordat un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN, abordând subiecte de actualitate în legătură cu Ucraina, Israel și securitatea României. În cadrul interviului, a subliniat că situația din Ucraina și Israel implică atacuri care au ca scop distrugerea democrațiilor vecine.

Ambasadoarea a exprimat compasiunea SUA pentru familiile victimelor acestor conflicte, inclusiv români și americani. Ea a subliniat sprijinul Statelor Unite pentru dreptul Israelului de a se apăra, precum și eforturile umanitare pentru a ajuta populația afectată.

„În primul rând, este o perioadă foarte dificilă, iar compasiunea noastră se îndreaptă către familiile celor care au fost uciși în acest conflict, inclusiv români și americani. Ceea ce vedem în Israel și în Ucraina sunt atacuri menite să distrugă democrațiile vecine de către Putin și de către Hamas. 

Suntem bucuroși să fim alături de România pentru a sprijini dreptul Israelului de a se apăra și, de asemenea, să sprijinim nevoile umanitare în această situație dificilă. Statele Unite au lucrat foarte mult pentru a se asigura că cei care au nevoie și doresc să părăsească Gaza o pot face,  că ostaticii pot fi scoși, dar și că ajutorul umanitar poate intra, iar regulile războiului sunt respectate.

Vom continua să lucrăm cu aliații și partenerii noștri, inclusiv cu România, pentru a încerca să abordăm consecințele teribile ale acestui conflict", a spus ambasadorul SUA în România.

Ambasadoarea Kavalec a menționat, de asemenea, atacurile rusești asupra infrastructurii din apropierea graniței României și NATO, condamnându-le și subliniind dorința Rusiei de a ataca ținte civile și de a submina transportul de cereale. SUA au oferit asistență în investigarea acestor incidente și au salutat decizia României de a găzdui un centru de antrenament F-16, considerând-o o contribuție semnificativă pentru NATO.

„În primul rând, este important de remarcat că aceste atacuri ale Rusiei asupra acestei infrastructuri reprezintă un alt indiciu al dorinței Rusiei de a ataca ținte civile și de a submina transportul de cereale.

Așadar, în mod absolut, condamnăm aceste atacuri. Bineînțeles, ca aliat al României, am oferit asistență în cadrul investigării acestor incidente, inclusiv sprijin tehnic, la cererea Guvernului.

Salutăm, de asemenea, decizia României de a găzdui un centru de antrenament F-16. Este un lucru care reprezintă o contribuție uriașă pentru NATO, pentru că sunt multe țări care ar beneficia de acest centru de pregătire", a spus Kathleen Ann Kavalec la Antena 3 CNN.

De asemenea, ambasadoarea americană a menționat eforturile în curs de a aduce România în programul Visa Waiver, încurajând pe cei care au avut vize în trecut să le reînnoiască online pentru a susține acest obiectiv.

„Lucrăm foarte strâns cu Guvernul pentru a încerca să aducem România în programul Visa Waiver. Doresc să-i încurajez pe toți cei care au avut o viză în trecut să o reînnoiască.

Partea bună este că o puteți face online, nu trebuie să dați un interviu și dacă faceți asta, ne veți ajuta să ne atingem obiectivul de a aduce România în programul Visa Waiver", a spus Kathleen Ann Kavalec.

Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la Bucureşti, despre vizele pentru români

×