x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Analiza in PSD - Candidatura lui Vanghelie, sub lupa

Analiza in PSD - Candidatura lui Vanghelie, sub lupa

20 Feb 2005   •   00:00

POLITIC
Liderul PSD, Adrian Nastase, cere analizarea candidaturii lui Marian Vanghelie la Primaria Capitalei. Liderul PSD, Adrian Nastase, a anuntat la Cluj ca va cere Delegatiei Permanente a partidului analizarea candidaturii lui Marian Vanghelie la Primaria Capitalei. Anuntul vine dupa ce Nastase spune ca a primit semnale negative legate de aceasta candidatura.
ELENA STANCIU

BAZAT. Marian Vanghelie considera normala discutarea candidaturii sale, dupa cum la fel de normal i se pare sa fie si candidatul PSD la Primaria Capitalei
Liderul PSD, Adrian Nastase, a declarat ca a fost intrebat peste tot, in cursul turneului sau prin Ardeal din aceste zile, despre ratiunile desemnarii lui Marian Vanghelie la Primaria Capitalei. "Am constatat in Ardeal un interes deosebit pentru aceasta candidatura si am primit un semnal negativ. Pentru mine a fost o surpriza, dar, cand voi ajunge la Bucuresti, voi cere Delegatiei Permanente sa analizeze aceasta candidatura", a spus Nastase. El a explicat ca interesul starnit de Vanghelie in Ardeal demonstreaza ca persoana desemnata de un partid pentru fotoliul de primar al Capitalei nu este reprezentativa doar pentru Bucuresti, ci pentru toata tara, mai ales ca "Primaria Capitalei poate sa fie o trambulina pentru un viitor presedinte al Romaniei". Nastase a mai precizat ca reanalizarea candidatului PSD este cu atat mai importanta, cu cat partidul discuta despre reforma si modernizare, dar este necesara chiar daca bucurestenii care locuiesc in sectorul 5 il considera pe Vanghelie un bun administrator. "In Bucuresti au fost doi oameni care au castigat din primul tur - Traian Basescu si Marian Vanghelie. Ei au marcat puternic alegerile din vara. Dar avem datoria sa discutam aceasta chestiune, care este relevanta nu numai pentru alegerile din Bucuresti, dar si pentru ceea ce inseamna efortul de a relansa activitatile de partid in perspectiva unui nou ciclu politic", a spus liderul social-democrat.

MUSTRARE. Nastase a mai spus ca a fost mustrat de colegii sai clujeni ca nu a sustinut mai puternic initiativa de reforma a celor 14 filiale din Transilvania si Banat si implicit demersurile lui Ioan Rus. El a afirmat ca ideile cuprinse in documentul "Reforma profunda a PSD" va trebui sa fie operationalizate, astfel incat principiile sa figureze in statut, si a explicat ca pozitia sa trebuie sa fie una de echilibru, care sa reflecte punctele de vedere ale tuturor organizatiilor din tara. "Mi-ar fi fost simplu sa dau impresia ca sunt super marele reformator al partidului, care se pune in fruntea unui grup de haiduci. Insa trebuie sa facem un echilibru intre avangarda si grosul trupei", a declarat Nastase.

VANGHELIE: "E NORMAL"
"E normal sa se discute candidatura mea in Delegatia Permanenta a partidului, dar nu este normal ca aceia de la Cluj, care nu au castigat niciodata alegerile, sa se pronunte in cazul meu. Eu am castigat din primul tur si aveam tot dreptul sa fiu candidatul PSD la Primaria Capitalei", ne-a declarat ieri Marian Vanghelie. Cu cateva zile in urma, Jurnalul National l-a intrebat pe Vanghelie daca il deranjeaza ca, desi este candidatul PSD, multi nu-l vor. "Acei multi din PSD de care vorbiti sunt intr-un numar atat de mic, incat nu reprezinta nimic in comparatie cu numarul de membri pe care-i are Organizatia PSD Bucuresti si care m-au acceptat ca candidat", a raspuns el. Vanghelie mai spunea ca va ramane candidatul PSD pana va "deveni primar general". (Monica C. Andrei)
RUS CONTRA PONTA
Adrian Nastase a declarat ca va incerca sa-l convinga pe liderul organizatiei locale si fost ministru al MAI, Ioan Rus, sa candideze pentru postul de secretar general al partidului. "Voi incerca sa-l conving pe Ioan Rus sa candideze pentru functia de secretar general, dar decizia finala ii apartine si va trebui ca acest lucru sa se hotarasca impreuna cu ceilalti colegi. Dar ar fi o formula foarte buna", a afirmat Nastase. In cazul in care Ioan Rus se va decide sa candideze pentru amintita functie, il va avea ca si contracandidat pe Victor Ponta. Liderul PSD a mai spus ca nu trebuie sa se mai discute despre persoane sau candidaturi de persoane, ci trebuie sa fie luata valoarea principiilor din documentul de la Cluj, care sa fie aplicate in viata de partid.

×
Subiecte în articol: politic psd nastase vanghelie